Solna stad

Kolonnvägen blir stadsgata med nya bostäder, hotell och förskola

Dela

Kommunfullmäktige i Solna stad har antagit detaljplanen kvarteret Ballongberget, med 300 nya bostäder, förskola, hotell och arbetsplatser. Samtidigt utvecklas Kolonnvägen till stadsgata och Frösunda förbinds med Arenastaden när gång- och cykelstråk förbättras med ny anslutning till Målbron.

Kommunfullmäktige har beslutat om detaljplanen för utveckling av Ballongberget i Frösunda längs Kolonnvägen. Tre nya kvarter ger upp till 300 nya lägenheter, men även nya arbetsplatser, hotell, förskola och LSS-lägenheter. Kolonnvägen utvecklas därmed till en stadsgata, samtidigt som byggnationen ger ett bullerskydd till övriga delar av Ballongberget.

– Utvecklingen av Kolonnvägen till stadsgata och tillskottet på 300 nya bostäder, förskola, arbetsplatser och hotell till Ballongberget är ett naturligt led i Solna stads vision om en levande, trygg och hållbar stad, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Förbinder Frösunda med Arenastaden

Detaljplanen innehåller även förbättrade stråk för cykel och gång, med en bro som förbinder Ballongberget med Målbron. Därmed får Frösunda en ny förbindelse till Arenastaden och Solna station.

Detaljplanen antagen i kommunfullmäktige

Detaljplanen ställdes ut på granskning under sommaren 2017. Kommunfullmäktige antog detaljplanen för kvarteret Ballongberget den 17 juni 2019.

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum