Kommunal

Kommunal: En felprioriterad budget

Dela

- Medlemmarna i Kommunal kräver fler kollegor. Framöver hoppas jag att politikerna släpper sina ideologiska käpphästar och prioriterar välfärden. Det är vad Sverige behöver, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin i en kommentar till regeringens höstbudget.

Den avskaffade värnskatten, familjeveckan och det så kallade utvecklingsåret kostar tillsammans nio miljarder kronor.

- Bara dessa tre reformer motsvarar 21 000 undersköterskor. Det visar att om partierna väntat med att kräva sina ideologiska käpphästar skulle det redan nu gått att satsa mer på välfärden. Därför anser jag att den här budgeten är felprioriterad, säger Tobias Baudin

- En fungerande välfärd är viktig för medlemmarna i Kommunal. Men välfärden bygger också Sverige som tillväxtnation. Framöver behövs därför både mer resurser och ett nytänkande från partierna. När verkligheten tränger sig på måste politikerna kunna rita om kartan. Signalen från medlemmarna i Kommunal är tydlig: läget inte minst i äldreomsorgen är akut.

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum