Kommunal

Kommunal: En överraskande offensiv satsning på välfärden

Dela

Stefan Löfven och Annie Lööf presenterade på måndagen satsningar på välfärden i den kommande höstbudgeten. Det handlar om en satsning på äldreomsorgen, en på investeringar i hälso- och sjukvården, samt tillskott till kommuner och regioner. Kommunal välkomnar satsningen.

- En överraskande offensiv satsning. Bra att regeringen lyssnar på medlemmarna i Kommunal och investerar i äldreomsorgen. Pengar visste vi fanns, nu används de på rätt sätt. Det är något hela Sverige tjänar på, säger Tobias Baudin.

- Höjningen av det generella statsbidraget skickar en tydlig signal till arbetsgivarna. Den här avtalsrörelsen handlar i grund och botten om att säkra en fungerande välfärd i hela Sverige, säger Tobias Baudin.

- Coronpandemin har blixtbelyst äldreomsorgens förutsättningar. Rätt utbildning och anställningsform är avgörande för äldreomsorgens kvalité, därför är det mycket positivt att regeringen fortsätter satsa på ett utbildningslyft för äldreomsorgen, säger Tobias Baudin.

- Utbildningslyftet är en investering för framtiden. Ett kvitto på att fler nu inser att vi behöver jobba mer långsiktigt och strategiskt för att säkra en god äldreomsorg, och möta de enorma rekryteringsbehov som finns, säger Tobias Baudin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum