Kommunal

Kommunal nobbar bud om nytt krisavtal

Dela

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal som kan användas vid katastrofer fortsätter. Kommunal säger ikväll nej till det bud SKL gett i förhandlingarna.

- Vi är väldigt måna om att medlemmarna i Kommunal ska ha ett avtal på plats före sommaren. Men då kan inte arbetsgivarna vara snåla. Ersättningarna måste upp. De som ställer upp i svåra lägen ska ha ordentligt betalt, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.

Kommunal och SKL har sedan i mars förhandlat om ett särskilt avtal vid katastrofer. Avtalet gäller inte bara räddningstjänst, utan även vård och andra viktiga verksamheter. Bakgrunden till förhandlingarna var att fjolårets skogsbränder visade att det fanns olika tolkningar kring arbetsvillkor och övertidsregler för de som bekämpade bränderna under längre tid i olika delar av landet.

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum