Kommunal

Kommunals huvudkrav i avtalsförhandlingarna

Dela
Idag presenterar Kommunal sina övergripande avtalskrav för avtalsförhandlingarna under 2023. Årets avtalsförhandlingar sker i en exceptionell situation, där Sveriges ekonomi präglas av en inflation som raderat ut de senaste årens löneutveckling och skapat stora hål i medlemmarnas plånböcker. Det ställer stora krav på ansvar från samtliga parter.
Förbundsordförande
Förbundsordförande

- Det är med stor oro vi ser att arbetsgivarna inte tycks vilja ta sitt ansvar för landets ekonomi och för att vi ska få en stabil lönebildning. De förkastar låglönesatsningen, och menar i stället att medlemmarna i Kommunal ska bära hela ansvaret för inflationen. Det kommer Kommunal aldrig acceptera, säger Malin Ragnegård, ordförande Kommunal.

För att säkerställa att lönen speglar arbetets värde och att medlemmarna har en lön att leva på, inte bara att överleva på, är därför satsningen på de med lägst inkomster avgörande.

- Det är alltid de lägst avlönade som drabbas i en inflationsekonomi och det är enorm skillnad på hur hårt människor drabbas när priserna stiger på mat, boende, elektricitet och bränsle. För Kommunal är det tydligt att vi måste satsa på de lägst avlönade i årets avtalsrörelse, vi ska inte ha fattiga arbetare i Sverige, säger Malin Ragnegård, ordförande, Kommunal

En annan helt central fråga i årets avtalsrörelse är arbetsmiljö och arbetstider. Precisionsbemanning och minutstyrning skapar helt oacceptabla arbetsdagar för medlemmarna i Kommunal. Vi ser inga tecken på att arbetsgivarna på egen hand strävar mot bättre arbetsmiljö och därför krävs det krafttag från oss. Hållbara arbetstider är en fundamental förutsättning för att kunna och orka jobba ett helt arbetsliv. Medlemmarna ska kunna påverka och ha inflytande över sitt schema och schemat ska vara förutsägbart och i största möjliga mån regelbundet.

- Ett stort problem för många av medlemmarna i Kommunal är att få tillräcklig vila och återhämtning, dels under arbetspass men kanske främst under tiden i mellan arbetspassen. Den kroniska underbemanningen kan inte bekostas med våra medlemmars hälsa. Därför är det avgörande att medlemmarna får ett schema som ger dem tillräcklig återhämtning i form av dygnsvila och veckovila, säger Johan Ingelskog, avtalssekreterare, Kommunal.

Kommunals huvudkrav:

Löneökningar till alla och som ger mest till de som har minst

Kommunal yrkar:

- Löneökningar om 4,4 procent

- Extra låglönesatsning riktad mot de lägst avlönade på respektive avtalsområde

- En särskild höjning av de lägstalöner som regleras i kollektivavtalen

Ordning och reda vid individuell lönesättning

- Kommunal yrkar att det införs ett skriftlighetskrav för lönesamtalen som bägge parter (arbetstagare och lönesättande chef) skriver under. Detta krävs om systemet med individuell och differentierad lönesättning ska kunna fungera.

Hållbara arbetstider och fredad återhämtning

- Kommunal yrkar att arbetstagarnas rättigheter enligt gällande minimikrav för säkerhet och hälsa vid förläggningen av arbetstiden tydliggörs och säkerställs i det centrala kollektivavtalet.

I avtalsrörelsen ska Kommunal förhandla cirka 50 kollektivavtal.

Kontakter

Bilder

Förbundsordförande
Förbundsordförande
Ladda ned bild

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

Nästan hälften jobbar i dag i en underbemannad verksamhet8.3.2023 08:45:00 CET | Pressmeddelande

Underbemanningen i välfärden har blivit normalläge för medlemmarna i Kommunal, visar en ny undersökning. Hela 49 procent av de som arbetar i förskolan och 42 procent de som arbetar i äldreomsorgen jobbar i dag på en underbemannad arbetsplats. Underbemanningen får inte bara konsekvenser för personalen, utan hotar verksamhetens kvalitet. Av förskolans personal upplever sex av tio att barnen blir oroliga på grund av bemanningssituationen. Fler än sju av tio av äldreomsorgens personal uppger att underbemanningen gör att de äldre blir stressade eller oroliga. Det visar en Novusundersökning beställd av fackförbundet Kommunal inför den 8 mars. - Den kroniska underbemanningen inom välfärden är systemhotande och ett stort jämställdhetsproblem, både den 8 mars och årets alla andra dagar. Personalen orkar inte med, barnen och äldre far illa och vi riskerar att se personalens massflykt från både äldreomsorgen och förskolan, säger Malin Ragnegård, Kommunals ordförande. För att lösa problemet kräver

Larmrapport: Allt fler lever på den yttersta marginalen21.2.2023 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Nästan var sjunde med heltidsjobb på Kommunals avtalsområde har en grundlön på 22 000 kr eller mindre i månaden. För en ensamstående med ett barn innebär detta att man endast har några hundralappar kvar efter att grundläggande utgifter är betalda. Det visar en ny rapport från fackförbundet Kommunal. - Risken för fattigdom ökar markant bland de med lägst löner nu när inflationen skenar, det är mycket allvarligt och djupt oroväckande. Trots att man arbetar heltid och gör rätt för sig så tvingas man leva extremt knapert. Många känner en oro över att privatekonomin, när som helst, ska krascha. Så ska det inte vara, vi ska inte ha fattiga arbetare i Sverige, säger Malin Ragnegård, Kommunals ordförande. Enligt Kommunals beräkningar innebär det tuffa ekonomiska läget att, exempelvis, en ensamstående med 22 000 kr eller mindre i månaden endast har cirka 700 kr kvar i plånboken efter att alla nödvändiga utgifter är betalda. Rapporten visar att de med lägsta löner inte heller har möjlighet att s

Slopandet av karensutredningen är en attack mot medlemmarna i Kommunal26.1.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Kommunal har länge kämpat för att slopa karensavdraget. Den socialdemokratiska regeringen tillsatte förra året en utredning för att se över systemet för karensavdraget och sjuklönen. Syftet var göra systemet mer rättvist, något Kommunal välkomnade. På torsdag väntas den borgerliga regeringen fatta beslut om att skrota karensutredningen. - Att högerregeringen skrotar utredningen innan den ens fått slutrapportera är under all kritik. Karensavdraget är en orättvis straffavgift för alla som inte kan arbeta hemifrån. Jag häpnar över hur den sittande regeringen behandlar hundratusentals välfärdsarbetare, säger Malin Ragnegård, ordförande i Kommunal. För Kommunal är karensavdraget både en rättvise- och plånboksfråga. För en medlem i Kommunal som jobbar heltid och har medellön om 26 400 kr blir avdraget 975 kr före skatt. - Karensavdraget är en viktig plånboksfråga. Många medlemmar i Kommunal har knappa marginaler och ett karensavdrag kan vara det som gör att månadsekonomin inte går ihop. Det

Kommunal välkomnar regeringens besked men varnar för stora utmaningar10.1.2023 09:56:48 CET | Pressmeddelande

Regeringen har meddelat att de kommer ge Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i uppdrag att förbereda en återaktivering av civilplikten, något som fackförbundet Kommunal välkomnar. - Kommunal organiserar heltidsanställda brandmän och brandbefäl samt deltidsbrandmän, dessa grupper utgör ryggraden i räddningstjänsten. Vi välkomnar dagens besked från regeringen, ska Sverige klara av en större kris behöver mer fokus läggas på personalen inom räddningstjänsten. Samtidigt finns det flera utmaningar som måste hanteras om regeringens besked ska bli verklighet, säger Malin Ragnegård, Kommunals förbundsordförande. Bemanningen inom räddningstjänsten är inte tillräcklig något Kommunal larmat om under lång tid, senast i sin rapport ”Bemanning och arbetsmiljö i räddningstjänsten”[1]. Redan i dag har den kommunala räddningstjänsten för små utryckningsstyrkor och stora problem med att rekrytera deltidsbrandmän. Kommunal menar även att dagens besked kommer att innebära att de 15 000 som i dag är

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum