Norrköpings kommun

Kommunen informerar om restriktioner och vaccination på olika språk

Dela

I samarbete med Portalen är Norrköpings kommun ute och informerar om rekommendationerna gällande den personliga lockdown som nu råder i Östergötland. Informationen ges på flera olika språk i syfte att möta kommuninvånarnas behov.

Två personer kommer via Portalen att under 11– 17 maj agera värdar i Mirum Galleria i Hageby. De kommer där att under vissa tider finnas tillgängliga för att informera och svara på frågor som rör de rådande rekommendationerna för att minska smittspridningen och vad som gäller för den personliga lockdown som råder i Östergötland.

 –  Vi har ett fint samarbete med Portalen och gör nu en ny insats med att informera om restriktioner och vaccination på olika språk.  De värdar som är ute är noga med att hålla avstånd till besökaren och följa de restriktioner som råder, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör på Norrköpings kommun.

Informationen kommer att ges på språken svenska, somaliska och arabiska. Bedömningen är att Mirum Galleria är en plats där informationen kan nå så många som möjligt och där det samtidigt finns möjlighet att hålla avstånd enligt gällande rekommendationer.

– Vi upplevde responsen som bra förra gången vi hjälpte till med en liknande informationsinsats. Det var uppskattat. Det känns därför bra att vi kan hjälpa till igen att få ut information kring framförallt den personliga lock-down, så att fler kan känna sig trygga i vad som gäller och att minska smittspridningen säger Heidi Wetell, verksamhetsledare på Portalen i Norrköping. Värdarna kan också informera om vaccination i Östergötland.

Läs mer om Portalen här.

Kontakt:
Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Heidi Wetell
Titel: verksamhetsledare, Portalen
telefon: 0730-20 04 72
__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum