Örnsköldsviks Kommun

Kommunen testar värva uppdragstagare bland hockeypublik

Dela

När MoDo Hockey möter Västerås IK på hemmaplan, tisdag 9 november, finns kommunens rekryterare av kontaktpersoner och kontaktfamiljer på plats i Hägglunds Arena. Genom närvaro vid hockeymatchen hoppas de nå fler uppdragstagare inom nya grupper.

Att dela en upplevelse förhöjer glädjen. Hockeypublik i sikte när kommunen söker kontaktpersoner.
Att dela en upplevelse förhöjer glädjen. Hockeypublik i sikte när kommunen söker kontaktpersoner.

Örnsköldsviks kommun har ett ständigt behov av uppdragstagare som, genom att ta sig an ett uppdrag, stöttar en annan person. I dagsläget söker kommunen uppdragstagare till över 50 klienter. De som behöver stödet är mindre barn, tonåringar, vuxna och äldre. Behoven varierar i omfattning och utformning, några klienter har ett akut behov av stöd.

– Vi ser idag ett stort behov av kontaktpersoner från 18 år och uppåt då många av våra unga klienter önskar unga kontaktpersoner. Det är även många unga killar som önskar manliga kontaktpersoner. Vi har även ett stort behov av kontaktfamiljer av alla de slag. Både ensamstående och de som lever i en relation. Likväl som att våra klienter är unika med sina intressen och behov så behöver vi även en variation av uppdragstagare för en passande matchning, säger Annica Lindqvist, resurssamordnare för kontaktfamiljer och kontaktpersoner,

För närvarande har Örnsköldsviks kommun frivilliga uppdragstagare engagerade i cirka 250 aktiva uppdrag. Det är både personer och familjer som ger av sin tid och energi till andra som är i behov av stödet.

– Våra uppdragstagare gör fantastiska insatser. Många upplever uppdragen som meningsfulla där de får möjlighet att vara delaktiga i ett barns eller vuxens liv och göra skillnad. Genom att finnas på plats vid matchen hoppas vi att fler ska visa intresse och helt förutsättningslöst kunna ställa frågor om vad uppdragen innebär, säger Ann-Sofie Lundbäck, resurssamordnare för kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Nyckelord

Kontakter

Annica Lindqvist, resurssamordnare för kontaktfamiljer och kontaktpersoner, välfärdsförvaltningen, 073-275 45 76.

Ann-Sofie Lundbäck, resurssamordnare för kontaktfamiljer och kontaktpersoner, välfärdsförvaltningen, 073 – 043 35 51.

Lisbeth Wallin, resurssamordnare för stödfamiljer, kontaktpersoner, ledsagare och avlösare LSS, välfärdsförvaltningen, 070-37 05 716.

Bilder

Att dela en upplevelse förhöjer glädjen. Hockeypublik i sikte när kommunen söker kontaktpersoner.
Att dela en upplevelse förhöjer glädjen. Hockeypublik i sikte när kommunen söker kontaktpersoner.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum