Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Kompis i fokus när Ballerina och Friends inleder samarbete

Dela

Ballerina och Friends inleder samarbete och tillsammans hoppas de nå ut till hela Sverige med budskapet att vara en bra kompis. Samarbetet inleds med en butikskampanj på temat kalas där de hoppas inspirera till samtal mellan vuxna och barn om hur du är en schysst kompis.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige har genom sitt populära varumärke Ballerina inlett ett samarbete med Friends för att stödja kampen mot mobbning. Partnerskapet startar redan vecka 4 med en stor butikskampanj på temat kalas. Tillsammans vill de nå ut till hela Sverige med budskapet att vi alla kan påverka barns vardag och minska kränkningar och utanförskap, att en så enkel sak som att säga “Hej” kan göra stor skillnad.

- Ballerina är Sveriges mest älskade kaka och finns i nästan varje barnfamiljs skafferi. Det betyder att Ballerina når väldigt många barnfamiljer där frågor om mobbning och gemenskap är aktuell. Dessutom är kakan som gjord för att dela och på så sätt vara en god kompis. Paketet räcker, precis som vänskap, till många, säger Stina Petrini, Kommunikationschef på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Förra året mötte och utbildade Friends 54 000 vuxna och barn i förebyggande arbete mot mobbning. Genom det nya samarbetet med Orkla Confectionery & Snacks Sverige kommer Friends att kunna genomföra ännu fler utbildningsinsatser 2017.

- Vi är väldigt glada att Orkla Confectionery & Snacks Sverige har valt att engagera sig för alla barns rätt till en trygg uppväxt fri från mobbning och kränkningar. I dag utsätts 60 000 barn för mobbning, men vi ser genom våra utbildningar att det går att göra skillnad. Därför är vi så glada att vi nu kan komma ut och möta ännu fler vuxna och barn för att skapa förändring, säger Carolina Engström, tf generalsekreterare Friends.

En av grundpelarna i Orka Confectioney & Snacks Sverige affärsstrategi bygger på företagsansvar och med det här samarbetet vill bolaget ta ett aktivt samhällsansvar och hjälpa till i kampen mot mobbning. 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är marknadsledande kex- och snacksleverantör med många av Sveriges mest älskade varumärken så som OLW, cheez doodles, Göteborgs Digestive, Ballerina, Singoalla, Brago och Utvalda. Med över 600 medarbetare och anläggningar på fyra orter i Sverige erbjuds produkter med hög kvalitet kombinerat med god smak samt alltid inom räckhåll.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige ingår i den norska börsnoterade Orkla-koncernen. 2015 hade koncernen en omsättning på 33 miljarder norska kronor.

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum