Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens med fokus på ungas sociala inkludering.

Dela

I morgon anordnar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF sin rikskonferens med temat ungas sociala inkludering och delaktighet. 800 deltagare kommer från hela landet.

–  Vi ser fram emot lärorika och inspirerande dagar för alla 800 deltagarna. Intresset för årets konferens visar på behovet av att mötas och diskutera den utmaning som finns i att skapa förutsättningar för att alla unga ska känna sig inkluderande i samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Den två dagar långa konferensen sätter också strålkastaren på arbetet med ungdomars psykiska ohälsa, inkludering av unga nyanlända i Sverige och i Europa, metoder för att möta ungdomsarbetslösheten, samtal om språkets betydelse för unga samer, ideellt engagemang i utanförskapsområden och arbete för och med unga hbtq-personer.

–  Under rikskonferensens två dagar presenteras många konkreta exempel på arbete med unga i kommuner och civilsamhälle. Ett aktuellt exempel kopplat till metoo-rörelsen är våldsförebyggande insatser. Vi får höra hur en kommun samtalar med unga om våld och genus, och de ungas erfarenhet av att ha deltagit i det våldsförebyggande programmet MVP(Mentors in violence prevention). Det är ett viktigt arbete som kan påverka framtiden på ett mycket positivt sätt, fortsätter Lena Nyberg.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström besöker rikskonferensen. Deltagande organisationer är bland annat KEKS, Nordens välfärdscenter och Teskedsordern.

Media är välkommen.

Plats: Folkets Hus/City Conference Center i Stockholm, Barnhusgatan 12-14

Datum: 30 november – 1 december 2017

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

ALMEDALEN 3 juli kl 08:30 Alla välkomna - utom unga hbtq-personer. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson diskuterar med näringsliv och fackliga organisationer om vad samhället förlorar på att stänga dörren för dessa ungdomar.20.6.2018 11:14Pressmeddelande

Unga som på olika sätt inte följer heteronormen har sämre levnadsvillkor och mår generellt sett sämre än andra unga. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) visar i ett par nya rapporter att utsatthet och ohälsa kan göra det svårt när unga hbtq-personer ska etablera sig i arbetslivet. Ett annat hinder är att de själva väljer bort vissa yrken och branscher av rädsla för att de kommer att bli diskriminerade och dåligt bemötta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum