Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens med fokus på ungas sociala inkludering.

Dela

I morgon anordnar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF sin rikskonferens med temat ungas sociala inkludering och delaktighet. 800 deltagare kommer från hela landet.

–  Vi ser fram emot lärorika och inspirerande dagar för alla 800 deltagarna. Intresset för årets konferens visar på behovet av att mötas och diskutera den utmaning som finns i att skapa förutsättningar för att alla unga ska känna sig inkluderande i samhället, säger Lena Nyberg, generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Den två dagar långa konferensen sätter också strålkastaren på arbetet med ungdomars psykiska ohälsa, inkludering av unga nyanlända i Sverige och i Europa, metoder för att möta ungdomsarbetslösheten, samtal om språkets betydelse för unga samer, ideellt engagemang i utanförskapsområden och arbete för och med unga hbtq-personer.

–  Under rikskonferensens två dagar presenteras många konkreta exempel på arbete med unga i kommuner och civilsamhälle. Ett aktuellt exempel kopplat till metoo-rörelsen är våldsförebyggande insatser. Vi får höra hur en kommun samtalar med unga om våld och genus, och de ungas erfarenhet av att ha deltagit i det våldsförebyggande programmet MVP(Mentors in violence prevention). Det är ett viktigt arbete som kan påverka framtiden på ett mycket positivt sätt, fortsätter Lena Nyberg.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström besöker rikskonferensen. Deltagande organisationer är bland annat KEKS, Nordens välfärdscenter och Teskedsordern.

Media är välkommen.

Plats: Folkets Hus/City Conference Center i Stockholm, Barnhusgatan 12-14

Datum: 30 november – 1 december 2017

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

”Rätt att veta!” en utbildning om att prata med unga nyanlända om hälsa, sexualitet och jämställdhet – i Växjö 14 november12.11.2017 03:00Pressmeddelande

Region Kronoberg, Länsstyrelsen i Kronobergs län, Noaks Ark Småland och Halland, RFSL Kronoberg och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF bjuder in till en utbildningsdag om hur vuxna som möter unga nyanlända kan prata om frågor som rör hälsa, sexualitet och jämställdhet med utgångspunkt från sajten Youmo.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum