Ticket

Kraftig ökning av bokningar efter snöovädret

Dela
Efter förra veckans snöoväder som sträckte sig över Sverige har det totala antalet bokningar av flyg till varmare destinationer ökat med 40%, detta enligt Tickets bokningsstatistik. Resor till varmare destinationer är mest populära när svenska resenärer bokar flyg under den långvariga vintern - Malaga och Alicante ligger i topp.

Den senaste snöstormen har skapat en stor efterfrågan på resor till varmare destinationer. Malaga och Alicante ligger i topp när svenskarna vill ha varmare väder, men även längre flygresor som Bangkok finns med på topplistan.

-          Vinterhalvåret är en period där vi brukar se en ökning av resor till varmare destinationer, men när vintern håller i sig så länge som den gör i år är det såklart naturligt att man till större grad vill garantera sin solchans för året, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Förra veckans snöoväder var det inte många som undkom, och med det kom även ett resesug till varmare breddgrader. Tickets bokningsstatistik visar att flygbokningarna drog iväg med 40% under helgen. Destinationerna för dessa bokningar var övervägande varmare platser, så som Malaga och Alicante. Under vinterhalvåret tenderar svenska resenärer att boka resor till varmare resmål, men helgens intensiva bokningsfrekvens förklaras bäst tack vare den senaste tidens intensiva snöoväder.

-          En kombination av att resandet tar fart igen efter flera år som många har fått semestra på hemmaplan och den långa vintern ligger troligtvis bakom den plötsliga rushen av bokningar. Vi nordbor är vana vid få soltimmar under vinterhalvåret, men vi vill ändå garantera vår solchans varje år, och det ser vi här i vår bokningstatistik där flest flyg bokas till varmare destinationer, säger Vincent Goodbrand.

Hit bokade svenskarna mest under snöovädret

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. Paris
  4. London
  5. Bangkok

 

För mer information kontakta:
Vincent Goodbrand
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
vincent.goodbrand@ticket.se, 070-795 84 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo. Försäljningen uppgår till ca 7 miljarder kronor och bolaget har ca 330 årsanställda. 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskat intresse för träningsresor bland svenskarna7.6.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning har svenskarnas intresse för träningsresor minskat kraftigt under de senaste åren. År 2019 var det sju procent av svenskarna som ville åka på en träningsresa, men intresset har nu sjunkit till endast två procent. Undersökningen visar att de svenskarna som har en resa planerad i allt högre grad är ute efter vila och avkoppling under semestern, snarare än träning och fitnessprogram.

Dessa politiker reser helst svenskarna med30.5.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Tickets senaste Sifoundersökning visar att svenska resenärer har tydliga preferenser för vilka politiker de helst åker på resa med. Magdalena Andersson toppar listan följt av Ebba Busch och Nooshi Dadgostar, medan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson rankas som mindre eftertraktade resesällskap. Längst ner på listan kommer Johan Pehrson och Märta Stenevi. Undersökningen visar även stora geografiska preferenser i vem man helst vill åka på resa med.

Två tredjedelar av svenskarna anpassar sitt resande efter det ekonomiska läget – men bara en tiondel väljer att helt avstå utlandssemester16.5.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning visar att en tredjedel av svenskarnas resande inte alls påverkas av det osäkra ekonomiska läget. Undersökningen visar samtidigt att endast en av tio är beredda att helt avstå utlandssemester. I stället säger över hälften av de intervjuade att de kommer fortsätta resa, men att de på ett eller annat sätt anpassar sin semesterresa efter ekonomin. Bokningsstatistik visar också på svenskarnas orubbade reslust, och sommaren 2023 har ett bokningsläge som överskrider sommaren 2019 med hela 28 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum