Skogsstyrelsen

Kraftsamling för bättre kulturmiljöhänsyn i Jämtland och Västernorrland – seminarium 21 februari

Dela

Fortfarande skadas för många forn- och kulturlämningar i samband med skogsbruk. Sedan 2016 arbetar myndigheter och skogsbranschen i Jämtland och Västernorrland gemensamt för att vända trenden. Målet är att inga kända lämningar ska skadas år 2020.

Den 21 februari presenteras resultat och erfarenheter från samarbetet hittills på ett heldags-seminarium i Sundsvall. Dessutom ska dagen resultera i idéer för en fortsatt satsning för bättre hänsyn till skogens kulturmiljöer.

Såväl Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist och som riksantikvarie Lars Amréus, Riksantikvarieämbetet medverkar.

Holmen, Norrskog, SCA samt skogsentreprenörerna Resele Skog och Bröderna Persson Skogsmaskiner berättar om skogsbrukets erfarenheter. Skogsstyrelsen, Länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland berättar om arbetssätt samt presenterar resultat från olika uppföljningar av hänsynen till skogens kulturmiljöer 2016.

Läs hela programmet på Skogsstyrelsens webbplats.

Medier är välkomna hela eller delar av dagen. Om intervjuer önskas med någon av deltagarna, finns det möjlighet kl.12.00. Kontakta gärna Karin Palmgren som är på plats.

Mer information:
Karin Palmgren, projektledare, Skogsstyrelsen, 060–55 31 76
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum