Navet AB

Krympande gör-det-självmarknad

Dela

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden.

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden.

Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året. I år väntar sig Navet en negativ rekyl på ca 5-10 procent, följt av en fortsatt nedgång 2023. Stigande räntor, ökade kostnader för drivmedel, livsmedel och inte minst energi minskar det ekonomiska utrymmet för renoveringar. Tecken på att prisutvecklingen på bostäder nu bromsat in dämpar de ekonomiska incitamenten för renovering. Hushållen väntar sig fortsatt negativ utveckling för bostadspriserna och har, enligt Konjunkturinstitutets barometer, en negativ syn på ekonomin framöver. Till detta kommer kraftigt stigande materialpriser och en eventuell fortsatt brist på byggmaterial, vilket kan försvåra underhållsåtgärder.

Källa: Navet AB

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.

Följ Navet AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum