Stockholms stad

Kulturnatt Stockholm – större och senare än någonsin

Dela
Lördagen den 22 april är det dags för Kulturnatt i Stockholm när 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Kulturnatten pågår 18.00 till 24.00 över hela staden. För alla nattugglor fortsätter dessutom Kulturnatten ända till klockan 02.00 på Skeppsholmen. Där kan besökare bland annat se queera dansföreställningar, kliva ombord på skepp, höra skräckhistorier för vuxna, dansa silent disco, sjunga karaoke, besöka mongoliska jurtor, förkovra sig i k-pop och TV-spel eller lyssna på poesi och dricka drinkar – allt med fri entré.

– Kulturnatten är verkligen ett smörgåsbord med allt från det största och pampigaste till det minsta och mest intima som Stockholms kulturliv har att erbjuda. Det är opera och techno, Stockholmshistoria och stjärnskådning, gaming och hemgårdar. Att säga att det finns något för alla är en underdrift, det finns mycket för alla, säger Hilda Denward, projektledare för Kulturnatt Stockholm.

I år fyller dessutom Stadshuset 100 år vilket firas med pompa och ståt under Kulturnatten. Stadshuset själva bjuder på en kulturkavalkad med dans, samtal, visningar, konst och quiz i både Blå hallen, Gyllene salen och Stadshustornet. Runt om på stan väntar också aktörer med koppling till Stadshuset på att få berätta sina historier med bland annat ljudkonstverk, Nobel-quiz och djupdykningar i historien om de som byggde Stadshuset.

– Stockholm är en fantastisk kulturstad, och det kommer att synas på årets Kulturnatt. Årets program är större än någonsin tidigare med stora och små kulturevenemang i hela staden, från Farsta till Hässelby. Att Stadshuset fyller 100 år kommer vi givetvis också att fira, bland annat med jazzband i Gyllene salen! Så jag hoppas att vi är många som syns ute i vimlet i april, säger Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.

Fakta om kulturnatten:

Årets medverkande stadsdelar och områden: Botkyrka/Huddinge, City/Norrmalm, Djurgården, Gamla stan, Gärdet, Hägersten, Hammarby sjöstad, Kungsholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Söderort, Vällingby/Kista, Vasastan, Östermalm

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv med syftet att visa upp ett brett kulturliv, bidra till en ökad kännedom om kulturutbudet i Stockholm och göra det enklare för stockholmarna att stiga in i en värld man kanske inte alltid är så bekant med.

2022 hade Kulturnatten totalt 185 000 besök. Mer än hälften av besökarna var hos en kulturaktör för första gången under natten.

KULTURNATT STOCKHOLM 2023

VAR: Hela Stockholm.

NÄR: Lördag 22 april, alla verksamheter har öppet kl. 18.00–24.00. På Skeppsholmen fortsätter Kulturnatten till kl. 02.00

HUR: Fri entré. 

Se hela programmet på:www.kulturnattstockholm.se

SKEPPSHOLMEN EFTER MIDNATT

NÄR: Vissa av verksamheterna på Skeppsholmen har öppet 18.00-02.00

VERKSAMHETER SOM HAR ÖPPET EFTER MIDNATT: Stockholm Toy Museum, Eric Ericsonhallen, ArkDes, Moderna Museet, Östasiatiska museet, Kungliga konsthögskolan, Galleri Mejan, Skeppsholmsgården, Artten Gallery pop-up, Kören Trots Allt pop-up, 

HUR: Allt har fri entré. Gratis Kulturnattsbussar mellan T-centralen (hållplats N) och Skeppsholmen (hållplats ArkDes/Moderna Museet) en gång i halvtimmen.

Följ Kulturnatt Stockholm för löpande uppdateringar:

https://twitter.com/kulturnattsthlm
https://www.instagram.com/kulturnattsthlm/
https://www.facebook.com/kulturnattsthlm

Presskontakt:

Hilda Denward, projektledare Kulturnatt Stockholm 
hilda.denward@stockholm.se 076-123 19 92

Camilla Jara, kommunikatör Evenemangsavdelningen:
camilla.jara@stockholm.se 076-123 19 74

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Ladda ned bild
Stadshuset fyller 100 år och firas under Kulturnatten. Foto: Henrik Trygg.
Stadshuset fyller 100 år och firas under Kulturnatten. Foto: Henrik Trygg.
Ladda ned bild
Hilda Denward, projektledare för Kulturnatten. Foto: Andreas Nur.
Hilda Denward, projektledare för Kulturnatten. Foto: Andreas Nur.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum