BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget cykel- och padelsatsar inför sommarsäsongen

Dela

Kungsberget har vuxit kraftigt de senaste åren. Med 2200 liftnära bäddar och tillhörande infrastruktur är man nu redo att satsa fullt ut på en sommarsäsong.

Under snart tio år har Kungsbergets ägare Branäsgruppen fokuserat på att omvandla den forna dagskidanläggningen till en boendeanläggning och en konkurrenskraftig skidort. I en tid där allt fler aktiviteter konkurrerar om familjernas tid är anläggningen med det korta avståndet till Mälardalens befolkningscentrum en vinnare. 

I ett första steg ska det byggas cykelbanor och padelbanor. 

– Kungsberget är en fantastisk anläggning med ett unikt läge. Avskilt och naturskönt men nära flera befolkningscentra. Vi är en självklar samlingsplats för tillsammanstid på vintern och nu vill vi bli det även på sommaren, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen som äger Kungsberget.  

– Skidåkning är en fantastisk friluftsaktvitet som hela familjen, oavsett ålder och nivå, kan göra tillsammans. Motsvarigheten på sommaren är cykel och därför satsar vi nu där.  

Målet är att anläggningen under första sommarsäsongen ska hålla öppet alla dagar i juli och helger under augusti. Fokus kommer även fortsättningsvis att vara familjer.

– Även om vi satsar på en helt ny säsong och en för oss helt ny verksamhet så bibehåller vi vårt fokus på målgruppen familjer. Det kommer inte att bli någon wild downhill i svarta backar, dem fokuserar vi redan på i vår systeranläggning Vallåsen, utan det blir familjeanpassad liftburen cykling, förstätter Anders Kjällström.

Kungsbergets åttastolslift Kungs8an blir hjärtat i satsningen. Liften lyfter upp besökarna, med cykel, upp till toppen och 200 fallhöjdsmeter. Härifrån kan familjen välja mellan enkla downhilleder nedför berget eller mjuka cross country-leder runt berget och tillbaka till dalstationen. 

Vid området utanför lodgarna grävs utmanande och roliga cykelbanor för de minsta där de kan öva balans och styrka. 

– Vi har under hela planeringsarbetet haft ögonen på den tänkta målgruppen. Här ska familjen med barn i alla åldrar kunna ha en fullspäckad helg med aktivitet och tillsammanstid. Precis som på vintern. 

Utöver cykling blir det två padelbanor, en fullstor och en juniorbana där även de små spelarna kan få till ett roligt spel. Restaurangen kommer att vara öppen för lunch och middag och på toppen vid Toppengrillen i bästa sollläge kommer det serveras fika på dagarna. 

Flera diskussioner förs med kringliggande anläggningar om samarbete. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum