BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget först i Nordeuropa med unik hoppkudde

Dela

En av Sveriges snabbast växande skidanläggningar får en spännande nyhet i backen i år – en nyhet som inte bara är unik för oss svenskar. Hoppkudden Big Air Bag Landing är den första av sitt slag på en skidanläggning i Nordeuropa.

Kungsberget har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Faktum är att det inte är många år sedan som skidorten, som idag är Sveriges nionde största anläggning när det kommer till antal skiddagar, var en liten dagsanläggning. Förutom att de är en av landets tio största skidanläggningar, kan de stoltsera med något annat den här säsongen – en Big Air Bag Landing.

– Att vi är den första skidanläggningen i Nordeuropa med detta är såklart hur stort och kul som helst, säger Oscar Fagerström, affärsområdeschef för skidområden inom Branäsgruppen som äger Kungsberget.

Big Air Bag Landing är speciell på många sätt, men det som framförallt skiljer den från andra hoppkuddar är hur verklighetstrogen landningsytan är. Med en lutning som påminner om en skidbackes kan åkarna landa sina trick och därefter enkelt åka vidare. Det går även att anpassa känslan man söker i landningen tack vare två separata luftkammare.

– Attraktionen kommer givetvis att vara lockande för vana parkåkare, men det viktigaste för oss har varit att tillgängliggöra den för så många som möjligt - även för nybörjare. Därför kommer det att finnas två hopp, ett större och ett mindre.

Då många olika typer av åkare kommer att vilja testa säsongens nyhet är säkerheten av högsta prioritet. Därför kommer det att finnas en uppblåsbar säkerhetsramp runt hoppkudden för det inte ska vara möjligt att glida av.

Kungsbergets Big Air Bag Landing kommer att vara 28 meter lång, 10 meter bred och 1,5 meter tjock. Under premiärdagen den 30 november står den redo och syns från många restauranger och boenden på området.

– Jag ser fram emot att se folk i hoppen i vinter. Vår Big Air Bag kommer att ha egen belysning och vara öppen från morgon till kväll. Vi är säkra på att besökarna kommer att uppskatta detta lika mycket som vi gör.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum