BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget fortsätter sommarsatsningen med tre nya cykelleder

Dela

Den 18 juni är det premiär för cykelsäsongen i Kungsberget och anläggningen sparar inte på krutet när det kommer till nyheter. Hela tre nya utförsleder finns på plats när anläggningen öppnar.

– Jag är säker på att många kommer att hitta en ny favorit bland årets nyheter. Vi har valt att satsa på tre leder av väldigt olika karaktär för att erbjuda något nytt för alla, oavsett hur mycket man har cyklat tidigare, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Kungsberget påbörjade satsningen på sommaren och cykling förra året och i år finns hela 14 flowleder, som utförslederna kallas, och sju cross country-leder på anläggningen. Hjärtat för cyklingen är åttastolsliften Kungs8:an som tar cyklisterna upp till toppen och flowleder i olika svårighetsgrader. Fokus ligger på att erbjuda något för hela familjen, vilket återspeglas i både cykellederna och de andra aktiviteterna på området. Här finns en padelbana, volleybollplan, vandringsleder, samt populära fiskeställen och utflyktsmål i närområdet som familjen kan utforska tillsammans.

Till årets säsong finns alltså tre nya leder på plats. Den gröna leden Slalombanan är en ombyggd del av den nuvarande leden Kungsleden, då denna får en ny slutsträcka, som passar nybörjaren som vill träna på lite tajtare kurvor eller utmana kompisen i cykelslalom.

Flipper är en helt ny blå hoppled som erbjuder olika valmöjligheter med både enklare och tuffare cykling och hopp i olika svårighetsgrader. På så sätt passar den bra både för nybörjaren och den mer erfarna cyklisten. Sist, men inte minst, byggs Skogsfrun – en röd led som Johnny Jernqvist tror kommer att locka många som är ute efter lite mer avancerad cykling.

– Vår röda led Velodromen blev en stor favorit förra säsongen och Skogsfrun blir ett perfekt komplement. Fokus kommer att ligga på lite smalare stigcykling med många hinder. Det blir en rolig och utmanande led som bjuder på teknisk cykling.

Till premiären är Slalombanan och Skogsfrun, samt första etappen av Flipper, helt klara. Resterande sträckning av Flipper byggs under sommaren. Utöver de nybyggda cykellederna uppdateras även några redan befintliga leder och det byggs en helt ny teknikbana för de yngre cyklisterna vid nybörjarlederna Björnbusen och Björnbusan bakom Ski Lodge, 

– Vi har gett våra svarta mer utmanande leder, Slash och NM-banan, nya starter för att förbättra helhetsupplevelsen och Slash får dessutom ett längre slut med en väg ner till Fröken Filipssons uteservering.

– Med teknikbanan vill vi skapa en plats för de yngsta cyklisterna, där de kan träna på svängar och balans innan de tar steget ut i de lite mer utmanande lederna.

Kungsberget har premiär helgen den 18–19 juni och har sedan öppet alla dagar från och med midsommarafton 24 juni.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum