BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget har startat snökanonerna

Dela

Skidsäsongen kommer allt närmre, vilket visade sig under tisdagsmorgonen när Kungsberget startade snökanonerna för första gången inför vintern.

– Vi är i full gång med andra förberedelser inför säsongen, men det är något speciellt med att starta snöproduktionen. Det är först då man verkligen känner att säsongen är nära, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

I Kungsberget har snökanonerna stått startredo sedan 15 oktober, men det var först under tisdagsmorgonen som temperaturen blev tillräckligt låg för snösystemet att dra igång. Den producerade snön består endast av luft och vatten och all energi som används till snöproduktionen kommer dessutom från förnybara och fossilfria källor.

År 2021 har varit ett speciellt år för Kungsberget, inte bara på grund av pandemin. Anläggningen påbörjade en nysatsning på sommarverksamhet som gjorde stor succé fram till dess att översvämningen drabbade Gävleborg i augusti.

– Vi har lagt ner mycket tid på renovering efter skadorna som regnovädret förde med sig. När vi ändå renoverar passar vi på att tänka om lite på vissa ställen för att göra det ännu bättre för gästerna. Till exempel kommer två av våra restauranger få ett nytt utseende.

Kungsberget har säsongspremiär helgen 4–5 december.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum