BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget justerar maxtaket inför helgen

Dela

Lördagen 13 februari införde Kungsberget för första gången under sin 40-åriga historia en begränsning på antalet besökare. Ett stort ingrepp som genomfördes på kort tid. Efter genomgång av helgen skruvar nu Kungsberget ned sitt maxtak något.

– Det här är en exceptionell tid vi verkar i. Vi ställs inför nya utmaningar varje dag och ibland känns det som att vi omvärderar våra beslut per timme. Det finns inget facit och väldigt lite av vår gamla statistik och kunskap om gästflöden stämmer i år, och då har vi siffror från 10–20 år tillbaka, säger Mikael Elford försäljnings- och marknadschef för Branäsgruppen.

– På lördagen fungerade taket bra och köerna höll sig på en acceptabel nivå. Vi hade prognostiserat antalet säsongsåkare bra och det strålande vädret gjorde att gästerna gärna sökte sig till rastplatser utomhus. På söndagen hade vi trippel otur där en av stolsliftarna drabbades av tekniskt fel, det var mulet vilket gjorde att grillplatserna inte var lika intressanta och vi hade en tävling som lockade långt fler säsongskortsåkare än vi hade räknat med. Det blev mindre bra och därför ser vi nu över maxtaket och skruvar ned det något.

Kungsberget införde begränsningen av gäster för att minska liftköernas längd, som har påverkats av de coronarestriktioner som vidtagits på anläggningen, till exempel att stolsliftarna inte fylls på till max, att värmestugorna är stängda och att antalet restaurangplatser mer än halverats.

Något som Mikael Elford poängterar är hur duktiga gästerna är på att följa restriktionerna.

– Alla håller avstånd på ett föredömligt sätt. Det är också en av anledningarna till att liftköerna ser lite längre ut än vad de egentligen är ibland, för att gästerna håller ett längre avstånd och inte står bredvid varandra, avslutar Mikael Elford.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum