BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget nöjda efter säsongsavslutningen: ”fantastiskt under omständigheterna”

Dela

Söndagen var säsongens sista skiddag på Sveriges tionde största skidanläggning Kungsberget och trots covid-19, som har inneburit en hel del åtgärder och restriktioner, har säsongen varit mycket bra. Nu blickar skidanläggningen framåt mot en ny sommarsatsning.

– Det har varit fantastiskt under omständigheterna och vi är jättenöjda. Det är klart att det har varit en utmanande säsong, men jag är stolt över hur snabbt vi har anpassat oss och hur vi har förändrat anläggningen för att göra den trygg för gästerna. Vi har inte sammanställt alla siffror än, men om man ser till antalet boendebokningar så ser vi ut att slå rekord, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Kungsberget, som i SLAO:s senaste branschrapport var den tionde största skidanläggningen när det kommer till antal skiddagar, ändrar nu fokus från vinter och skidåkning till sommar, cykling och padel. Målsättningen är att den nya sommarverksamheten ska vara öppen alla dagar i juli och helger i augusti.

– Det blir en spännande sommar helt klart. Vi har haft detta på tal ett tag nu och i takt med att fler ser charmen med att semestra hemma så valde vi att ta steget i år. Det blir cykling i form av både flowleder och cross country-leder. Sen kommer vi att ha en padelbana som vi är säkra på blir populär med tanke på den succé som sporten har gjort sista tiden.

Det går redan nu att boka boende i Kungsberget i sommar och mer information om cyklingen kommer inom kort.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum