BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget satsar på ny park inför säsongen

Dela

Kungsberget har länge varit en populär destination för parkåkare och i år byggs en helt ny park. Samtidigt får den tidigare juniorparken två nya linjer för att skapa en samlingsplats för både erfarna parkåkare och nybörjare.

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.

– Istället för traditionella linjer har vi valt att bygga och anpassa den nya parken på sydsidan efter miljön och naturen i backen. På så sätt erbjuder den olika vägar mellan hopp, rails och boxar och upplevelsen blir unik varje åk. För parkälskare är jag säker på att det kommer att bli en spännande och uppskattad nyhet, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget.

Södra parken, som den kallas, ersätter den stora parken som tidigare har varit belägen i den populära Familjebacken. Johnny Jernqvist menar att både parken och Familjebacken gynnas av förändringen.

– Vi har ett bättre snösystem på sydsidan, vilket innebär att det är enklare för oss att öppna parken tidigt på säsongen. Det har tidigare krävts både mer kyla, energi och tid för att kunna öppna parken överhuvudtaget. I och med flytten av parken öppnas dessutom Familjebacken upp och blir både bredare och trevligare att åka i.

Det är inte bara den Södra parken det satsas på den här säsongen. Juniorparken, som den tidigare hette, får en rejäl makeover med olika svårighetsgrader – en grön, en blå och en röd. Här finns även en ny hoppkudde på plats.

– Målet är att Västra parken ska vara en park för alla, oavsett nivå och erfarenhet. Erfarna åkare och nybörjare kan samlas på en och en samma plats, som ett litet parkcommunity, och dela med sig av tips och tricks. 

Utöver parknyheterna har Kungsberget byggt ett nytt åkband i barnområdet och den gröna backen Rundturen får en ny sträckning i slutet för att erbjuda en snällare och mer lättåkt väg. Kungsberget har säsongspremiär helgen den 4–5 december och har helgöppet fram till 19 december. Från och med 20 december är anläggningen öppen varje dag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum