BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget tvingas skjuta fram skidpremiären

Dela

Hoppet levde in i det sista – men på grund av det milda vädret beslutades idag att premiären i Kungsberget skjuts fram två veckor. Snögarantin aktiveras och bokade gäster erbjuds ombokning eller pengarna tillbaka.

– Det känns tungt att behöva ge det här beskedet. Vi har följt väderprognosen minut för minut de senaste dagarna och slitits mellan hopp och förtvivlan. Men nu kan vi inte vänta längre utan tvingas ta detta beslut, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen. 

Anledningen till att beslutet fattas nu är att väderprognosen länge såg lovande ut. Det behövs en relativt kort sammanhängande period med kyla för att snölägga nedfarterna. 

– Vi använder endast luft och vatten för att producera snö. Det behövs ungefär 3 minusgrader och låg luftfuktighet i tre sammanhängande dygn för att producera tillräckliga snömängder. Men som prognosen ser ut i dagsläget kan vi inte garantera att nedfarterna är åkbara nästa helg, säger Stefan Alanärä, teknisk chef på Branäsgruppen. 

Gästerna skyddas av snögaranti 

Kungsberget lämnar snögaranti, vilket innebär att om inte minst två pister är öppna får gästerna boka om sin resa eller får alla pengar tillbaka. Bokade gäster under de två aktuella helgerna kontaktas nu och får erbjudande att om- eller avboka. 

Kungsberget öppnar den 17 december. 

– Vi förstår att alla som längtat till premiären är besvikna, det är vi också. Vi längtar verkligen efter att ta emot gästerna. Prognosen framåt ser bra ut, så när liftarna startar den 17 december har vi en anläggning i topptrim, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum