BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget vill göra restaurangupplevelsen ännu bättre – anställer ny restaurangchef

Dela

Trots den bästa säsongen någonsin saktar Branäsgruppen inte ner på satsningarna i Kungsberget. Nu anställer man Jonas Antesten som ny restaurangchef för att lyfta maten och servicen till nästa nivå.

– Vår målsättning är att alla delar av skidsemestern ska hålla samma höga kvalitet som skidåkningen. I Jonas får vi en person som har en lång erfarenhet av restaurangbranschen och framför allt en tydlig bild av vad god service innebär, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen.

Jonas Antesten kommer från en musikalbakgrund och genom den började han på Wallmans salonger 2007. Där arbetade han som serverande artist ända fram till 2016 och har sedan dess haft olika roller inom restaurangbranschen, såsom bartender, servitör, hovmästare och restaurangchef.

– Vi har en hel del ung personal i Kungsberget med ett fantastiskt driv, men som inte hunnit samla på sig så mycket erfarenhet än. Om det är något jag har lärt mig så är det hur en bra restaurang fungerar och det vill jag ta med mig hit för att guida mina medarbetare i rätt riktning, säger Jonas Antesten.

Jonas Antesten började arbeta i Kungsberget redan under säsongen och tar nu positionen som restaurangchef.

– Även om jag självklart har ett större ansvar med många nya uppgifter, vill jag inte tappa servicedelen helt och hållet. Jag tror att man som ledare behöver vara med där det händer för att se vad som kan göras bättre och därför kommer jag fortsätta att arbeta på ”golvet” då och då.

Bordsbeställningar återinförs – appen blir komplement

Under coronapandemin valde Branäsgruppen att gå över till beställning via en app på alla restauranger. När vi nu återgår till mer normala tider väljer man att införa bordsbeställning på kvällar igen, men med appen som ett komplement för lunch- och fikabeställningar.

– Ett restaurangbesök handlar om mer än bara maten. Jag vill att gästerna ska få en känsla av att de blir omhändertagna och att deras förväntningar överträffas, det spelar ingen roll om det är en kvarterskrog eller skidort. Bra service kan vara skillnaden mellan en bra och dålig restaurangupplevelse.

Ny restaurang och fler sittplatser

Kungsberget nöjer sig inte med en ny restaurangchef inför kommande säsong. Samtidigt som både antal backar och boenden ökar, väljer man nu att bygga en ny skiduthyrning och passar då på att öppna en helt ny restaurang i nuvarande skiduthyrning.

– I takt med att vi växer behöver vi fler restaurangplatser och jag ser fram emot att visa vad vi har på gång.

Den nya restaurangen är klar inför säsong 22/23 och mer information presenteras inom kort.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum