Åklagarmyndigheten

Lägesrapport Knivstaärende söndag

Dela

De fem personer som i går anhölls som skäligen misstänkta för mord är fortfarande anhållna.

Fem personer anhölls under lördagen, skäligen misstänkta för mord. I dag söndag har de anhållna förhörts i närvaro av sina offentliga försvarare. För tre av personerna har misstankegraden stärkts till sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. För övriga två kvarstår skälig misstanke.

Samtliga är i 20-årsåldern. I övrigt vill åklagaren i det här skedet av undersökningen inte lämna någon information om personernas kön, hemvist eller andra detaljer. Ingen information kan heller lämnas om den person som hittats död.

Ärendet har under helgen hanterats av jouråklagare och kommer i morgon måndag att tilldelas en ordinarie åklagare. Senast tisdag klockan 12 ska åklagare besluta om personerna ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Ytterligare information kan för närvarande inte lämnas.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM 138077-19.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum