Spring Wine & Spirits AB

Laroche L Chablis – förstärker sitt ursprung i ny förpackning

26.5.2017 08:30 | Spring Wine & Spirits AB

Dela

Under maj månad byter Laroche L Chablis utseende. Den nya förpackningen förstärker det eleganta och klassiska som anstår en Chablis, samt framhäver det viktiga L:et. L som i Laroche.

Laroche L Chablis med ny design
Laroche L Chablis med ny design

L Chablis är en klassisk Chablis med torr frisk, balanserad smak med nyanser av vita frukter som vita persikor samt aromer av vårblommor, aprikoser och mogna citrusfrukter som följs av en lång, frisk och fräsch ton av flinta vilket gör Chablisvinerna så unika.

L Chablis fungerar fantastiskt som aperitif tillsammans med gougères (små, frasiga smördegsbollar smaksatta med ost) eller andra tilltugg med ost. Utmärkt till alla sorters naturella skaldjur och till enkla skaldjursrätter som spaghetti med musslor eller till moules marinières. Fish-and-chips och andra rätter med friterad fisk, räkor med vitlökssmör, krabb- eller räksallad eller kallskuret är andra goda kombinationer till detta vin.

Så leta efter L:et i hyllan och njut av en klassisk Chablis!

Om Laroche

Vinproducenten Domaine Laroche personifierar Chablis ut i fingerspetsarna. De tilldelades bland annat IWSC-trofén för Frankrike: French Wine Producer of the Year 2014. Egendomen grundades år 1850 och i den traditionsbundna appellationen Chablis utmärker sig ärevördiga Domaine Laroche som en dynamisk och progressiv producent som var, för att ge ett exempel, först ut med skruvkapsyl för Chablis Premier Cru och Grand Cru.

Domaine Laroche är en stor aktör i regionen och en som dessutom jobbar aktivt med hållbar utveckling och odling. De har nyligen fått en fransk certifiering för sitt hållbara arbete i vingårdarna. Den heter HVE (Haute Valeur Environnementale vilket kan översättas som High Environment Value). HVE sköts av franska jordbruksverket och tilldelas producenter som jobbar aktivt med hållbarhet i hela vingården från biodiversitet i vingården (t.ex. vilka buskar, plantor, grästyp som är bra för faunan), till ”water management” (t.ex. hur mycket, hur ofta och med hänsyn till grundvattennivåer), samt typ och kvantitet av gödsel.

Chefsvinmakare är Gregory Viennois.

Ursprung: Frankrike, Bourgogne, Chablis/AOPChablis | Producent: Domaine Laroche | Druvor: Chardonnay 100%, | | Årgång: 2015 | Alkoholhalt: 12,5% vol | Art.nr: 79925-01| Pris: 139 kr | Distribution: Systembolaget |

För mer information, vänligen kontakta;

Elizabeth Pezon, produktchef på Spring Wine & Spirits, tel 076-819 26 15, elizabeth.pezon@springwine.se

Carina Tidén, marknadschef på Spring Wine & Spirits, tel 070-7993231, carina.tiden@springwine.se

www.springwine.se

http://www.larochewines.com

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget.

Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi och Plantation Rum.

Kontakter

Bilder

Laroche L Chablis med ny design
Laroche L Chablis med ny design
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Spring Wine & Spirits AB

Chablis-producenten Domaine Laroche öppnar egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns värdshus6.8.2017 21:06Pressmeddelande

Sensommar 2017. Du och dina vänner vill ha en kräftskiva men har varken tid, ork eller lokal. Dessutom har ni ett stort vinintresse och anser att kräftans sälta bäst matchar med friska och fräscha viner med uttalad syrlighet, gärna från Chablis. Titta då hit! Nu lanserar vinhuset Domaine Laroche sin egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns Värdshus i Stockholm.

Trapiche Smoak Wood – sommarens smaksättare på grillen20.6.2017 13:25Pressmeddelande

Det grillas flitigt i de svenska hemmen under sommarhalvåret och många vill briljera med sina grillfärdigheter. En grillmetod som allt fler har upptäckt är att grilla med rökflis. Det fungerar både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. Inför sommaren har det argentinska vinhuset Trapiche inlett ett samarbete med Lilla Rökeriet där de tagit fram ett rökflis - Trapiche Smoak Wood. Trapiche Smoak Wood lanseras 20 juni.

Den ljusrosa versionen av den ikoniska cavan Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga29.5.2017 09:58Pressmeddelande

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym. Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar. Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt. Codorníus vinmakare rekommender

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum