Lernia

Lernia beviljas projektmedel av UHR, Universitets- och högskolerådet

Dela

UHR har fått regeringens uppdrag att administrera en utlysning av medel för projekt som utvecklar distansutbildning. Lernia har tilldelats medel för att utveckla YH-utbildning på distans för projektet ”Liten värld stora möjligheter”.

Syftet med projektet:

  • Kvalitetssäkra pedagogisk och didaktisk kompetens avseende distansutbildning.
  • Utveckla pedagogiskt/tekniskt stödmaterial för utbildare, utbildningsledare och inhyrda konsulter.
  • I samverkan med arbetsgivare som har anställningsbehov i glesbygdskommuner utveckla lokala rekryteringsstrategier och metoder.

Lernias Yrkeshögskola bedriver i år 33 YH-utbildningar, av dem är 19 på distans.

Lernia tilldelas 960 000 kronor för projektet som startar i december och kommer att pågå under fyra månader.

 - Det känns jättekul att få förtroendet att fortsätta utveckla Yrkeshögskolan och framförallt distansutbildning. Vi ser ett växande behov av deltagare som vill läsa på distans och många företag runtom i landet som behöver den kompetens som Yrkeshögskolan bidrar med. Denna kombination gör att vi kan hjälpa företagen att fylla sina kompetensbehov, säger Ulla Gustafsson, Verksamhetschef för YH på Lernia Utbildning.

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum