Lernia

Lernia beviljas projektmedel av UHR, Universitets- och högskolerådet

Dela

UHR har fått regeringens uppdrag att administrera en utlysning av medel för projekt som utvecklar distansutbildning. Lernia har tilldelats medel för att utveckla YH-utbildning på distans för projektet ”Liten värld stora möjligheter”.

Syftet med projektet:

  • Kvalitetssäkra pedagogisk och didaktisk kompetens avseende distansutbildning.
  • Utveckla pedagogiskt/tekniskt stödmaterial för utbildare, utbildningsledare och inhyrda konsulter.
  • I samverkan med arbetsgivare som har anställningsbehov i glesbygdskommuner utveckla lokala rekryteringsstrategier och metoder.

Lernias Yrkeshögskola bedriver i år 33 YH-utbildningar, av dem är 19 på distans.

Lernia tilldelas 960 000 kronor för projektet som startar i december och kommer att pågå under fyra månader.

 - Det känns jättekul att få förtroendet att fortsätta utveckla Yrkeshögskolan och framförallt distansutbildning. Vi ser ett växande behov av deltagare som vill läsa på distans och många företag runtom i landet som behöver den kompetens som Yrkeshögskolan bidrar med. Denna kombination gör att vi kan hjälpa företagen att fylla sina kompetensbehov, säger Ulla Gustafsson, Verksamhetschef för YH på Lernia Utbildning.

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Göteborg fortsätter utbilda framtidens reläskyddsspecialister – bristyrket som hindrar landet från att släckas ned12.3.2020 13:29:10 CETPressmeddelande

Vid ett långvarigt strömavbrott slås våra viktigaste samhällsfunktioner ut och kampen för överlevnad blir ett faktum, ett krisscenario som bara en reläskyddsspecialist kan förhindra. Göteborg är en av få städer i Sverige där man kan utbilda sig till bristyrket. I höst fortsätter Lernia bedriva distansutbildningen som förhindrar framtidens elnät från att släckas ner.

Automationstekniker ska styra framtidens robotar – nu startar ny utbildning i Västerås11.3.2020 08:52:58 CETPressmeddelande

Den svenska industrin automatiseras och robotiseras för att kunna fortsätta ligga i framkant. Men i spåren av digitalisering kommer nya yrken där den mänskliga faktorn är oumbärlig. Det råder idag stor brist på personer som kan underhålla dessa nya digitala produktionssystem och därför startar utbildningsföretaget Lernia till hösten 2020 en utbildning i automationsteknik med bas i Västerås, där behovet av yrket är stort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum