Sveriges Ingenjörer

Levipriset till Chalmersdocenten Cecilia Berlin

Dela

Sveriges Ingenjörers arbetsmiljöpris 2019 går till Cecilia Berlin vid Chalmers Tekniska Högskola. Hon får priset på 50 000 kronor för att entusiastiskt och engagerat ha utvecklat utbildningen i arbetsmiljö för ingenjörsstudenter.

Cecilia Berlin, Levipristagare 2019    Foto: Sveriges Ingenjörer
Cecilia Berlin, Levipristagare 2019 Foto: Sveriges Ingenjörer

– Cecilia är en entusiastisk förespråkare för arbetsmiljö i sin verksamhet som forskare och lärare. Med sitt engagerande sätt skapar hon ett stort intresse för ämnet. Hon har starkt betonat vikten av pedagogisk utveckling och förnyelse, och är en efterfrågad gästföreläsare vid landets tekniska högskolor, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer. 

Cecilia Berlin bor i Göteborg och har en teknisk doktorsexamen i Produktionsergonomi med inriktning mot organisatorisk / makroergonomi. Hon är idag verksam som docent vid Institutionen för Industri- och Materialvetenskaper vid Chalmers tekniska högskola.

–  Det känns enormt hedrande att få ta emot Levipriset. Ergonomi och arbetsmiljö är en fråga om gott ledarskap, för det handlar om att ge människor bästa möjliga förutsättningar att prestera. När företagen förenar ergonomi med produktivitets- och effektivitetsutveckling, så får de ut de långsiktiga fördelarna god ekonomi, hög kompetens och attraktivitet, säger Cecilia Berlin, Leviprismottagare 2019.

Hennes engagemang i ergonomi och arbetsmiljö har bland annat resulterat i läroboken ”Production Ergonomics”, som numer finns fritt tillgänglig och är flitigt nedladdad av studenter och yrkesverksamma ingenjörer över hela världen.

Om Levipriset

Levipriset instiftades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens nestor,  professor emeritus Lennart Levi. Priset delas ut av Sveriges Ingenjörer och syftar till att stimulera och utveckla utbildning om arbetsmiljö vid tekniska högskolor och universitet.

För mer information

Cecilia Berlin, Levipris-mottagare 2019: 
cecilia.berlin@chalmers.se / 031-772 1290 

Magnus Skagerfält, sekreterare Levipriskommittén: magnus.skagerfalt@sverigesingenjorer.se / 070- 202 77 90

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Cecilia Berlin, Levipristagare 2019    Foto: Sveriges Ingenjörer
Cecilia Berlin, Levipristagare 2019 Foto: Sveriges Ingenjörer
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sveriges Ingenjörer
Sveriges Ingenjörer
Box 1419
111 84 Stockholm

08 - 613 80 00https://www.sverigesingenjorer.se/

Sveriges Ingenjörer är fackförbund och intresseorganisation för landets 
högskoleutbildade ingenjörer. Med närmare 153 000 medlemmar är det största 
förbundet inom akademikerfederationen Saco. Se även ww.sverigesingenjorer.se 

Följ Sveriges Ingenjörer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Ingenjörer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum