Linköpings kommun

Linköping förbereder sig för IS-återvändare

Dela

I och med de senaste veckornas debatt gällande eventuella IS-återvändare har nu kommunalråd Annika Krutzén (M) gett social- och omsorgsdirektören i uppdrag att ta fram en handlingsplan för hur kommunanställda ska hantera eventuella IS-återvändare.

– I Linköping har vi värdefull kompetens om hur vi ska arbeta med våldsbejakande extremism, säger Annika Krutzen (M), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

I arbetet med att ta fram en handlingsplan kommer social- och omsorgsförvaltningen att samarbeta tillsammans med säkerhetsavdelningen i kommunen och med skolförvaltningen.

– Detta gör vi för att säkra upp så att det inte finns några tveksamheter för våra anställa över hur de ska arbeta och också för att det ska bli tydligt att alla vid minsta misstanke ska göra en polisanmälan om man tror att man har kontakt med en IS-återvändare, säger Annika Krutzén (M).

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum