Linköpings kommun

Linköping satsar på jobb för unga

Dela

Coronakrisen har medfört förändrade förutsättningar på arbetsmarknaden. Ungas etablering på arbetsmarknaden riskerar att fördröjas när tillgången på jobb och praktikplatser minskar till följd av pandemin. Med ingen eller kort arbetslivserfarenhet blir unga särskilt utsatta under dessa omständigheter. För att öka ungdomarnas framtida möjlighet till inträde på arbetsmarknaden tillförs 3,7 mnkr för att få fler i arbete, vilket motsvarar 25 heltidstjänster.

– Det är en viktig satsning som genomförs då vi befinner oss i en osäker tid och det råder ett svårt läge på arbetsmarknaden. För många ungdomar kommer detta bli deras första arbete och därför också ett viktigt första steg ut på arbetsmarknaden, säger Åsa Wennergren (L), ordförande i bildningsnämnden.

Målgruppen för satsningen på jobb under hösten är ungdomar som innevarande år avslutat sina gymnasiestudier och ungdomar som är föremål för insatser inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Arbetsmarknadscentrum har ansvaret att rekrytera arbetsplatser i kommunala verksamheter samt att bistå med handledare och stöd. De kommunala jobben för ungdomar startar 1 oktober och pågår fram till den 31 december.

– Vikten av tidig erfarenhet från arbetsmarknaden är så viktig, därför är det fantastiskt glädjande att kunna erbjuda ett antal ungdomar den möjligheten, säger Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Linköpingslyftet ska stärka omsorgen24.9.2020 15:00:00 CESTPressmeddelande

Äldreomsorgen står inför utmaningen att möta mer varierande och komplicerad vård och omsorg samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna är begränsade och resurserna minskar. Denna trend ställer stora krav på att rätt kompetens utför rätt insatser för att säkra kvaliteten och patientsäkerheten. Staten har gått ut med satsningen ”Äldreomsorgslyftet” där timanställd personal erbjuds vidareutbildning till vårdbiträde eller undersköterska under arbetstid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum