Linköpings kommun

Linköpings kommun förlänger stängningen av vissa verksamheter.

Dela

Spridningen av covid-19 ökar fortfarande och därför måste Linköpingsborna fortsätta leva med restriktioner och en delvis stängd stad.

I dag, fredag, är det tre veckor sedan kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M) bad Linköpingsborna att göra en kraftansträngning för att minska spridningen av covid-19. Ansträngningen har haft effekt, men inte tillräckligt stor och därför måste stängningen av flera kommunala verksamheter förlängas.

– Läget är fortfarande allvarligt och alla måste fortsätta respektera restriktionerna, vi måste fortsätta och vi måste vara ännu noggrannare, säger Niklas Borg.

Linköpings kommun fortsätter att ha all icke lagstadgad verksamhet stängd fram till 13 december. Detta är en följd av Folkhälsomyndighetens beslut om förlängda lokala allmänna råd som meddelades under torsdagen.

För att livet ändå ska kunna fungera har Linköpings kommun fattat beslut som gör det lättare för butikerna i centrum att bedriva handel utanför sina butiker.

– Läget för många butiker och krögare är desperat, det är jag mycket väl medveten om. Därför vill vi hitta sätta som gör det möjligt att handla lokalt på ett säkert sätt, säger Niklas Borg.

– Kommunledningen kommer att hålla en fortsatt hög beredskap, vi räknar nu med att hålla vår krisledning aktiverad till slutet av januari, säger kommundirektör Paul Håkansson.

Nedanstående punkter är exempel på sådant som Linköpings kommun beslutat eller kommer att besluta inom kort:

  • Vissa korttidsparkeringar bli avgiftsfria
  • Enklare för butikerna att ordna försäljning utomhus
  • Möjlighet för skolorna att bedriva distans eller fjärrundervisning
  • Nya rutiner för att minska smittspridningen i kommunal vård- och omsorg
  • Vinterljus och Tidernas jul genomförs
  • Sprid ljus – inte smitta. Linköpings kommun vill göra staden vacker i coronamörkret

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum