Linköpings kommun

Linköpings kommun ger stöd till Mathjälpen

Dela

Linköpings kommun har tecknat ett samverkansavtal med Linköpings domkyrkopastorat om dess verksamhet Mathjälpen. Avtalet innebär att kommunen ger stöd för bekostande av fordon och drivmedel inom verksamheten, som riktar sig till riskgrupper under coronapandemin.

Syftet med överenskommelsen är att personer i riskgrupper ska få hjälp med matinköp under coronakrisen. Ett syfte är också att skapa ett långsiktigt hållbart Linköping genom att stärka samspelet mellan den offentliga och den idéburna sektorn.

Kommunens stöd innebär att kyrkan kan fortsätta att erbjuda hjälp med inköp och hemleverans av matvaror och receptfria mediciner. Målgruppen är personer i riskgrupper som saknar möjlighet att få hjälp av närstående, och som inte har hemtjänst eller kan använda andra lösningar - till exempel inköp via internet.

Det är äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD) som har fattat ett så kallat delegationsbeslut om samverkansavtalet.

– Civilsamhällets roll är central för att skapa bättre förutsättningar för våra medborgare, det har blivit mycket tydligt nu under coronakrisen. Kommunen klarar sig inte på egen hand. Mathjälpen innebär stor trygghet för en riskgrupp som inte kan få hjälp med sina inköp på annat sätt. Vi behövde mer samarbeten med civilsamhället redan innan corona, nu måste vi agera och hjälpa varandra, säger Liselotte Fager.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Linköpingslyftet ska stärka omsorgen24.9.2020 15:00:00 CESTPressmeddelande

Äldreomsorgen står inför utmaningen att möta mer varierande och komplicerad vård och omsorg samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna är begränsade och resurserna minskar. Denna trend ställer stora krav på att rätt kompetens utför rätt insatser för att säkra kvaliteten och patientsäkerheten. Staten har gått ut med satsningen ”Äldreomsorgslyftet” där timanställd personal erbjuds vidareutbildning till vårdbiträde eller undersköterska under arbetstid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum