Region Uppsala

Lokala rekommendationer för att förhindra smittspridning förlängs

Dela

Smittskyddsläkaren i Region Uppsala har beslutat att förlänga de lokala rekommendationerna för att förhindra smittspridning av covid-19. De gäller nu fram till den 30 april.

Beslutet fattades mot bakgrund av att antalet covid-19-fall har ökat, samtidigt som fler vårdas på sjukhus. Man har också sett en ökad förekomsten av nya varianter av viruset som bedöms vara mer smittsamma.

- Det är oerhört viktigt att alla nu följer både Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala tilläggen. Det är fortfarande bara en liten minoritet som är vaccinerade. Råden har inte tagits fram för att göra livet tråkigare, de finns för att det i nuläget är det bästa sättet att bromsa smittspridningen, säger Helena Palmgren, tf smittskyddsläkare i Region Uppsala.

Nyckelord

Dokument

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Ökad smittspridning och belastning av sjukvården4.1.2022 14:37:02 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala befinner sig just nu i ett besvärligt läge, där flera samverkande faktorer skapar ett hårt tryck på sjukvården. Smittspridningen av covidviruset ökar kraftigt, och andelen PCR-prover positiva för covid är nu cirka 18 procent. Men till det kommer även säsongsinfluensan och andra luftvägsvirus – sammanlagt 58 patienter ligger nu inne på sjukhus med något av dessa virus. Smittspridningen innebär även att många medarbetare är sjuka, vårdar anhöriga eller väntar på provsvar.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård vid svår gallgångssjukdom och skrumplever16.12.2021 11:06:03 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för gallgångssjukdomen PSC och endovaskulär behandling mot komplikationer vid skrumplever. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 15 december, innebär att vården koncentreras till fem respektive fyra sjukhus i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum