Region Uppsala

Lokala rekommendationer för att förhindra smittspridning förlängs

Dela

Smittskyddsläkaren i Region Uppsala har beslutat att förlänga de lokala rekommendationerna för att förhindra smittspridning av covid-19. De gäller nu fram till den 30 april.

Beslutet fattades mot bakgrund av att antalet covid-19-fall har ökat, samtidigt som fler vårdas på sjukhus. Man har också sett en ökad förekomsten av nya varianter av viruset som bedöms vara mer smittsamma.

- Det är oerhört viktigt att alla nu följer både Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de lokala tilläggen. Det är fortfarande bara en liten minoritet som är vaccinerade. Råden har inte tagits fram för att göra livet tråkigare, de finns för att det i nuläget är det bästa sättet att bromsa smittspridningen, säger Helena Palmgren, tf smittskyddsläkare i Region Uppsala.

Nyckelord

Dokument

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum