Linköpings kommun

Lokaliseringsutredning för ny gymnasieskola

Dela

Det behövs en ny gymnasieskola i Linköping. För att hitta en plats att bygga på kommer bildningsnämnden därför att ansöka om tillstånd hos kommunstyrelsen att starta en lokaliseringsutredning. Detta görs utifrån att en utökning av Birgittaskolan endast delvis täcker behovet av nya utbildningsplatser och för att kunna omlokalisera yrkesutbildningar från Anders Ljungstedts gymnasium.

Den framtida skolan ska kunna rymma 1 500 elever och ha både yrkes- och högskoleförberedande utbildningar och förutsättningar för särskola. Nämnden anger att den önskar att en utredning görs för olika alternativa förslag till placering och framhåller att framtida skola behöver vara i ett område med god kollektivtrafikförsörjning. Målbilden är att en ny gymnasieskola ska stå färdig inom fyra till fem år.

– En ny skola behövs för att möta det höga söktryck som finns till gymnasieskolan och för att kunna satsa på och flytta utbildningar som idag finns på Anders Ljungstedts gymnasium. Att vi nu tar detta steg och efterfrågar förslag till plats för en ny gymnasieskola med upp till 1500 elever på högskole- och yrkesförberedande program med möjlighet till gymnasiesärskola är en viktig del i att bygga framtidens skola i Linköping säger bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L).

– Vi ser en kraftig elevuppgång de närmaste tio åren i gymnasieskolan. Dessutom ligger nuvarande Anders Ljungstedts gymnasium i korridoren för nya ostlänken. Vi behöver därför planera för en ny gymnasieskola som dels möter det ökande elevantalet men också ersätter den gymnasieskola som Anders Ljungstedts gymnasium idag utgör, säger bildningsnämndens vice ordförande Jerry Broman (M).

Beslut väntas tas vid bildningsnämndens sammanträde den 14 juni.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum