Göteborg & Co AB

Lotta Schelin är ambassadör för Champions League-finalen i Göteborg

Dela

Det är fem månader kvar till finalen i UEFA Women's Champions League på Gamla Ullevi. Nu står det klart att Lotta Schelin är ambassadör för matchen. Uppvuxen i Kållered och trefaldig vinnare av Champions League med Lyon känner hon sig redo att axla rollen som ambassadör.

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån
Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Den 16 maj 2021 står Gamla Ullevi värd för den mest prestigefyllda klubblagsmatchen i Europa. Det är första gången en Champions League-final spelas i Sverige. Gamla Ullevi, som är nationalarena för Sveriges damlandslag och som stod värd för Dam-EM i fotboll 2013, är ett självklart val som finalarena. Finalen rundar av den europeiska klubblagssäsongen och korar Europas bästa lag. I dag presenteras Lotta Schelin som ambassadör och hon kommer att hjälpa till genom att vara ansiktet utåt för finalmatchen och skapa medvetenhet kring att den spelas i Sverige. Hon har även en stark koppling till Göteborg som uppvuxen i Kållered och som före detta spelare i Kopparbergs/Göteborg FC (dåvarande Landvetter IF).

– Det känns som att komma hem för mig. Champions League har under så många år varit en central del av min fotbollskarriär och så spelas finalen på hemmaplan i Göteborg. Det känns verkligen jätteroligt att få vara ambassadör och jag vet att Göteborg kommer skapa riktigt bra förutsättningar för en lyckad final, säger Lotta Schelin.

I dagsläget är det oklart om finalen kommer att ha publik, men i den mån olika aktiviteter kring matchen kan genomföras under våren kommer Schelin själv närvara för att prata om sina minnen och erfarenheter och sprida sin stjärnglans.

Viktigt för damfotbollen och för Göteborg
Ambitionen från arrangörerna är att evenemanget ska bidra till att ge kraft och energi till damfotbollen både nationellt och lokalt.

– Göteborg ska ännu en gång stå värd för ett stort idrottsevenemang och att det handlar om damidrott gör oss extra glada. Vi hoppas att det kommer leda till att fler tjejer och kvinnor engagerar sig inom fotbollen i Göteborg, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Lotta Schelin understryker hur viktigt evenemanget är för unga fotbollsspelande tjejer.

– Ett sådant här stort arrangemang på damsidan skapar en känsla hos tjejer om vad som är möjligt att få uppleva som fotbollsspelare. Dessutom kommer några av världens allra bästa fotbollsspelare till Göteborg för att göra upp i en viktig och avgörande match. Det skapar en närhet till idolerna, säger hon.

Senare i dag (16/12) spelar de svenska lagen FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC sina returmatcher i sextondelsfinalerna och under morgondagen (17/12) står det klart vilka 16 lag som går vidare till slutspel. I semifinalerna i början av maj avgörs vilka två lag som möts i finalen på Gamla Ullevi den 16 maj.

Mer information om UEFA Women's Champions League finns här

UEFA Women's Champions League Final arrangeras av Göteborgs Stad via dess bolag Göteborg & Co och Got Event, i nära samverkan med Svenska Fotbollförbundet och Göteborgs Fotbollförbund. Evenemanget kommer att följa de restriktioner som gäller för Covid-19 vid tiden för genomförandet.

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån
Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum