Porsche Carrera Cup Scandinavia

Lukas Sundahl tillbaka på vinnarspåret i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela

Lukas Sundahl har hittat vinnarspåret i Porsche Carrera Cup Scandinavia igen. Under fredagen vann den regerande mästaren det inledande racet på Rudskogen Motorsenter i Norge före Edvin Hellsten och Hampus Ericsson. – Roligt att få vinna igen, konstaterade Sundahl som efter fem raka segrar i början på säsongen blev utan vinst både i Falkenberg och senast på Gelleråsen Arena.

Lukas Sundahl före Edvin Hellsten, Hampus Ericsson, Emil Persson och Hugo Andersson. Foto: Armin Hadzic
Lukas Sundahl före Edvin Hellsten, Hampus Ericsson, Emil Persson och Hugo Andersson. Foto: Armin Hadzic

Lukas Sundahl dominerade kvalet i Norge och tog starten i det första av de tre heaten från pole position. Men han utmanades av Edvin Hellsten och gjorde sig dessutom skyldig till ett misstag redan på det första varvet.
– Jag låste upp rejält och kände att jag var tvungen att lugna ner mig lite, börja om och hitta rytmen igen. Då lyckades jag skapa en liten lucka och sedan kändes det som om vi var rätt starka på slutet, sa Sundahl.

Edvin Hellsten var nöjd tvåa i mål.
– Det känns roligt att vara tillbaka i toppen igen. Jag var uppe och nosade på Sundahl i inledningen på racet, men han stängde dörren och jag fick backa tillbaka. Jag siktar mot andraplatsen i mästerskapet och i det här läget finns det ingen anledning att ta några onödiga risker, sa Hellsten.

Hampus Ericsson närmade sig Hellsten i slutet på racet. I början hade han fullt fokus bakåt, mot teamkompisen Emil Persson.
– Jag och Emil har inte tävlat här tidigare och det märktes i inledningen på racet då vi inte alls hade samma fart som Lukas och Edvin. Första halvan av racet gjorde jag mitt bästa för att försöka hålla Emil bakom mig, sa Hampus, som var en av de snabbaste på banan de avslutande varven.

Bakom fjärdeplacerade Emil Persson utspelade sig heatets duell mellan Hugo Andersson och helgens gästförare, Indycar-meriterade Simona de Silvestro. Schweiziskan skuggade Andersson genom hela racet och med två varv kvar lyckades hon ta sig förbi och säkra femteplatsen.
Efter de Silvestro och Andersson nådde Christoffer Bergström sjunde plats, vilket gav honom segern i Masters Cup – mästerskapet i mästerskapet för förare över 40 år – och viktiga poäng i hans jakt på titeln. Tvåa i Masters Cup blev Thomas Karlsson (tionde man totalt) och trea Roger Hermansen (elva).
Prins Carl Philip tvingades bryta racet efter en sammanstötning med Ole William Nærsnes. Oskyldigt offer i den kollisionen blev Lars-Bertil Rantzow, som också fick ”slänga in handduken”.

Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen Mototsenter fortsätter med race två och tre i morgon, lördag. Båda racen livesänds på Viaplay med start kl 11.00 och 14.30.

Resultat.

Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Rudskogen Motorsenter, Norge, 17 september.
Race 1.
1. Lukas Sundahl, Sundahl-Pampas Racing, 22:41.384
2. Edvin Hellsten, Nova Racing, +1.066
3. Hampus Ericsson, Fragus Motorsport, +1.413
4. Emil Persson, Fragus Motorsport, +6.767
5. Simona de Silvestro, Porsche Experience Racing, +11.025
6. Hugo Andersson, Steber Racing, +13.596
7. Christoffer Bergström (M), Sundahl-Pampas Racing, +28.524
8. Patrick Rundquist, Steber Racing, +28.984
9. Ole William Nærsnes, Jaffa-Hermansen Racing, +29.667
10. Thomas Karlsson (M), Mtech Competition, +31.200
11. Roger Hermansen (M), Jaffa-Hermansen Racing, +39.854
12. Oscar Löfquist, Kjellin Motorsports, +42.917
13. Hampus Hedin, Fragus Motorsport, +43.251
14. Erlend Juan Olsen, Porsche Center Son, +43.511
15. Krister Andero (M), Prido Racing, +55.360
16. Tommy Karlsson (M), TK Competition, +1 Lap
Carl Philip Bernadotte (M), Porsche Experience Racing, bröt
Lars-Bertil Rantzow (M), R Competition, bröt

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lukas Sundahl före Edvin Hellsten, Hampus Ericsson, Emil Persson och Hugo Andersson. Foto: Armin Hadzic
Lukas Sundahl före Edvin Hellsten, Hampus Ericsson, Emil Persson och Hugo Andersson. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Lukas Sundahl. Foto: Armin Hadzic
Lukas Sundahl. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Edvin Hellsten. Foto: Armin Hadzic
Edvin Hellsten. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Hampus Ericsson. Foto: Armin Hadzic
Hampus Ericsson. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Emil Persson. Foto: Armin Hadzic
Emil Persson. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Hugo Andersson, Simona de Silvestre. Foto: Armin Hadzic
Hugo Andersson, Simona de Silvestre. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Christoffer Bergström. Foto: Armin Hadzic
Christoffer Bergström. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild
Prispallen, fr.v; Christoffer Bergström, Hampus Ericsson, Lukas Sundahl, Edvin Hellsten. Foto: Armin Hadzic
Prispallen, fr.v; Christoffer Bergström, Hampus Ericsson, Lukas Sundahl, Edvin Hellsten. Foto: Armin Hadzic
Ladda ned bild

Om

Porsche Carrera Cup Scandinavia
Porsche Carrera Cup Scandinaviahttp://www.carreracup.se

Porsche Carrera Cup Scandinavia startades år 2004 och är Porsches officiella Carrera Cup-mästerskap i Skandinavien. Mästerskapet drivs av Porsche Sverige i samarbete med Porsche Motorsport. 

Alla förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia kör Porsche 911 GT3 Cup (991 II). 

I mästerskapet ingår Masters Cup för amatörförare över 40 år. 

2021 års mästerskap, som är det 18:e i ordningen, omfattar sex deltävlingar – fem i Sverige och en i Norge – och 14 race. Premiären körs på Ring Knutstorp 7-8 maj och finalen på Mantorp Park 1-2 oktober.

Sedan starten 2004 har Robin Rudholm, Jocke Mangs, Johan Kristoffersson och Lukas Sundahl vunnit mästerskapet tre gånger var. Sundahl är regerande mästare. 

Följ Porsche Carrera Cup Scandinavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche Carrera Cup Scandinavia

Många vinnare när Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutades på Mantorp Park2.10.2021 19:10:12 CEST | Pressmeddelande

Lukas Sundahl, Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Christoffer Bergström var de stora vinnarna när Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutades på Mantorp Park. Med publiken tillbaka i svensk racing vann Sundahl två dueller mot Indycar-stjärnan Felix Rosenqvist, Ericsson och Hellsten säkrade silver och brons efter stor dramatik och Christoffer Bergström tog sin första titel i Masters Cup.

Oavgjort mellan Rosenqvist och Sundahl i finalkvalet i Porsche Carrera Cup Scandinavia1.10.2021 18:52:03 CEST | Pressmeddelande

Det blev oavgjort i Smålandsderbyt i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park under fredagen. Värnamosonen, Indycar-stjärnan Felix Rosenqvist och fyrfaldige Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl från Växjö var snabbast i var sin kvalomgång och delar därmed första startled i lördagens båda race. – Lukas laddade hårt, han är grymt snabb, konstaterade Rosenqvist, som är gästförare i säsongsfinalen i Östergötland.

Meste mästaren Sundahl klar för fortsättning i Porsche Carrera Cup Scandinavia1.10.2021 08:09:47 CEST | Pressmeddelande

Lukas Sundahl kör vidare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Lagom till finalen på Mantorp Park 1-2 oktober gör mästerskapets framgångsrikaste förare tummen upp för en fortsättning. – Vi har gjort klart för ytterligare två säsonger och jag känner stor glädje över att få tävla med nya Porsche 911 GT3 Cup (992) till våren, säger den fyrfaldige mästaren från Växjö.

Lukas Sundahl skrev historia – först med fyra titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia18.9.2021 17:45:56 CEST | Pressmeddelande

Lukas Sundahl har vunnit Porsche Carrera Cup Scandinavia. Igen! Efter tre imponerande heatsegrar på Rudskogen Motorsenter skrev smålänningen ett stycke svensk racinghistoria genom att som förste förare erövra fyra titlar i det prestigefulla mästerskapet. – Roligt att lyckas med något ingen gjort tidigare, sa en mycket belåten Sundahl efter deltävlingen i Norge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum