Schibsted

Magnus Ranstorp ny kolumnist på SvD Ledare

Dela

Svenska Dagbladet värvar Magnus Ranstorp som kolumnist på ledarsidan. ”Genom sin kunskap och förmåga att tala klarspråk om obehagliga sidor av verkligheten, bidrar Magnus Ranstorp till att skapa större medvetenhet hos allmänheten och nödvändig politisk omprövning", säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD.

Magnus Ranstorp har ett imponerande cv som terrorforskare i över 30 år. Han är docent i statsvetenskap och strategisk rådgivare vid Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan. Dessutom är han strategisk rådgivare vid EU:s Radicalisation Awareness Network (RAN), ett praktikernätverk med 6 000 professionella som arbetar med åtgärder mot extremister i hela EU, samt är ordförande i Nordic Safe Cities. Han är också ledamot i Kungliga krigsvetenskapsakademin (KKrVA).

– Magnus Ranstorp har under många år varit en omistlig röst i det offentliga samtalet. Jag är mycket stolt över att nu kunna presentera honom som ny kolumnist för SvD:s läsare, säger Tove Lifvendahl.

I den publika debatten har Magnus Ranstorp i många år deltagit med sin expertis på terrorområdet, men har också varit en stridbar debattör när det gäller frågan om skattemedel som genom ouppmärksamma myndigheter och civila organisationer slussats till extremister och organiserad brottslighet. 

För den breda allmänheten blev han en känd röst då han 2019 var en av sommarpratarna i P1.

– Jag vill skriva i SvD dels för att tidningen genomsyras av hög publicistisk kvalitet, dels för att ge läsare nya perspektiv på samhälls- och säkerhetsfrågor i Sverige och utomlands, säger han.

Magnus Ranstorp begår premiär som kolumnist den 30 januari.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Ranstorp E-post: magnus.ranstorp@fhs.se
Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, SvD. E-post:tove.lifvendahl@svd.se
 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum