Norrköpings kommun

Malins arbete om skolnärvaro gav finalplats till fint pris

Dela

Malin Gren Landell var en av tre finalister till Stora Psykologpriset 2019. Något pris blev det inte men finalplatsen har inneburit uppmärksamhet för hennes och Norrköpings arbete med främjande närvaroarbete i skolan.

Malin och prins Daniel i samband med prisutdelningen.
Malin och prins Daniel i samband med prisutdelningen.

Stora Psykologpriset 2019 delades ut i Stockholm under torsdagskvällen. Totalt var 23 personer runt om i landet nominerade men bara tre av dem var med i finalen. Bland dem Malin Gren Landell, sakkunnig på utbildningskontoret i Norrköpings kommun.

Priset gick till Lars-Göran Öst, legitimerad psykolog och professor emeritus vid Stockholms universitet men Malin är glad att finalplatsen gett uppmärksamhet till hennes arbete med att förbättra elevers närvaro i skolan.

 Kul att vara finalist till ett så fint pris! Jag är väldigt glad att man har uppmärksammat den viktiga framtidsfrågan med skolnärvaro. Min utredning har lagt en bra grund och det är roligt att det lyfts fram!, säger Malin Gren Landell.

Det är fantastiskt kul att en av våra medarbetare lyfts fram på det här sättet. Malins arbete med främjande av skolnärvaron är verkligen viktigt för oss och att vi har så kompetenta medarbetare i vår verksamhet gör mig stolt, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Nu fortsätter det dagliga arbetet med att förbättra elevernas närvaro i skolan.

Jag hoppas Norrköping ska få all nytta av mig när vi nu  tillsammans skapar ett närvarolyft i Norrköpings skolor, säger Malin Gren Landell.

Stora Psykologpriset instiftades 2009 av Sveriges psykologförbund och är på 50 000 kronor. Det går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.

Kontakt:
Malin Gren Landell
Titel: sakkunnig på utbildningskontoret
Telefon: 072-597 10 44

Sofie Lindén
Titel: utbildningsdirektör 
Telefon: 072-581 28 00

_______________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Bilder

Malin och prins Daniel i samband med prisutdelningen.
Malin och prins Daniel i samband med prisutdelningen.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum