E.ON Sverige AB

Mångmiljonsatsning förnyar Norrköpings fjärrvärmenät

Dela

Norrköpings fjärrvärmenät som började byggas för drygt 60 år sedan rustas nu upp succesivt. Bland annat läggs en ny ledning på Trozelligatan för att säkra framtida fjärrvärmeleveranser.

Bild: E.ON. Fredric Botlin, distributionschef E.ON Norrköping och Karolina Nygren, projektledare E.ON Norrköping.
Bild: E.ON. Fredric Botlin, distributionschef E.ON Norrköping och Karolina Nygren, projektledare E.ON Norrköping.

– Fjärrvärmenätet i Norrköping började byggas redan i början av 50-talet, som ett av de allra första fjärrvärmenäten i Sverige. Ledningarna har stått sig väl, men naturligtvis kräver ett så pass gammalt nät en del underhåll. I år investerar vi totalt 70 miljoner kronor som dels går till reinvesteringar, dels till att ansluta nya kunder, berättar Charlotte Reidhav, chef för Energy Systems på E.ON.

Bland annat satsar E.ON 10 miljoner kronor på att byta ut fjärrvärmeledningen på Hörngatan och i stället lägga en ny under Trozelligatan. Ett omfattande arbete som startade i mars och beräknas pågå en bit in i september.

– Vi är medvetna om att vår närvaro kan ställa till det för boende, näringsidkare och trafikanter, men vi planerar arbetet noga för att påverka området och trafiken så lite som möjligt. Investeringen är en viktig satsning i Norrköpings infrastruktur och säkrar fjärrvärmeleveranserna till våra kunder i många år framöver, säger Charlotte Reidhav.

Kommunen passar på att se över vattenledningar

I samband med fjärrvärmearbetet ser även det kommunala bolaget Nodra över och förbättrar sina vattenledningar.

– E.ONs mål är att all energi som vi producerar och levererar ska vara hundra procent återvunnen eller förnybar senast 2025. I vår ambition att bygga det hållbara samhället strävar vi alltid efter att genomföra våra investeringar så smart vi kan, för att minimera påverkan på människa och miljö. Att samarbeta med andra aktörer, i det här fallet Nodra, är ett exempel på hur vi effektiviserar arbetet när vi gör nödvändiga investeringar i grundläggande samhällsfunktioner, säger Charlotte Reidhav, chef för Energy Systems på E.ON.

Kontakter

Bilder

Bild: E.ON. Fredric Botlin, distributionschef E.ON Norrköping och Karolina Nygren, projektledare E.ON Norrköping.
Bild: E.ON. Fredric Botlin, distributionschef E.ON Norrköping och Karolina Nygren, projektledare E.ON Norrköping.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Smartare användning av fjärrvärme ger minskat klimatavtryck12.6.2019 09:12:16 CESTPressmeddelande

Fjärrvärme har funnits i Sverige sedan 1950-talet och tekniken är det i särklass vanligaste sättet att värma upp svenska hem. Klimatutmaningen kräver nya lösningar, med ny teknik och samarbete kan värmen användas ännu effektivare. E.ONs senaste bidrag för att minska utsläppen i Malmö är ett digitalt fjärrvärmesystem som optimerar värmeuttaget utifrån de förutsättningar som finns i fastigheterna som ansluts.

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen23.5.2019 13:46:47 CESTPressmeddelande

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum