Socialdemokraterna

Margot Wallström förtidsröstar - 100 år av kvinnlig rösträtt

Dela

I morgon fredag manifesterar Margot Wallström 100 år av kvinnlig rösträtt genom att förtidsrösta i Europahuset och kommer sedan att tala vid Sergels torg. Press och media inbjuds att följa med Margot när hon förtidsröstar och sedan går till Sergels torg för tal.

Under parollen ”Höj din röst” uppmanar Margot Wallström att kvinnor ska gå och rösta. På fredagen förtidsröstar hon med ett gäng kvinnor, samtidigt som det runt om i landet sker liknande aktiviteter, för att manifestera 100 år av kvinnlig rösträtt.

Margots uppmaning om att Höja rösten och förtidsrösta i anslutning av 100 år av kvinnlig rösträtt sprider sig i landet. I exempelvis Falun, Västerås, Östersund och Oskarshamn sker liknande aktiviteter där företrädare tar med sig kvinnor och förtidsröstar.

Dag: Fredag 24 maj
14.30 Förtidsröstning vid Europahuset, Regeringsgatan 65
15.00 Talar vid valstugan Sergels torg

Presskontakt
Johannes Svensson, 08-7002683, press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Skolan viktigt vaccin mot kriminalitet4.2.2020 14:52:25 CETPressmeddelande

Svenska folket ser kopplingen mellan misslyckanden i skolan och risk för kriminalitet. En ökad utslagning och segregation skapar otrygghet. Om barn och unga inte lyckas i skolan ökar riskerna att hamna snett. Lika hårda som vi ska vara mot brotten ska vi vara mot brottens orsaker. Då räcker det inte att göra som det högerkonservativa blocket med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, som gärna ställer upp på regeringens förslag om skärpta straff men som samtidigt rycker undan långsiktiga satsningar på utsatta områden. Socialdemokraterna driver en politik som lägger hela pusslet för ett starkt och tryggt samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum