Stiftelsen Skansen

Maria Groop Russel blir ny VD för Skansen

Dela
Maria Groop Russel har utsetts till ny VD för Skansen och efterträder John Brattmyhr. Efter en omfattande och gedigen rekryteringsprocess har styrelsen i Skansen beslutat om att utse Maria Groop Russel till ny verkställande direktör.
Maria Groop Russel ny VD på Skansen. Foto: Caroline Tönnies
Maria Groop Russel ny VD på Skansen. Foto: Caroline Tönnies

Maria Groop Russel har mångårig erfarenhet från kultur- och mediebranschen och har haft olika ledande befattningar på bland annat SVT och Dramaten, nu senast från Dramaten där hon sedan april 2019 haft rollen som VD. Maria började sin karriär som lärare på Djurgårdsskolan i Stockholm. Hon är även styrelseledamot i Svensk Scenkonst sedan 2019. Maria Groop Russel har studerat vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Stockholms universitet, hon har även en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Maria Groop Russel som ny VD för Skansen. Maria är en kommunikativ ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från kultur- och mediebranschen. Maria kommer tillsammans med organisationen driva arbetet framåt och fortsätta utveckla Skansen till en attraktiv plats för våra gäster att besöka. Jag och styrelsen önskar Maria varmt välkommen, säger Sven-Erik Österberg, styrelseordförande på Skansen.

– Jag och styrelsen vill tacka John Brattmyhr för en fantastisk insats under dessa år och det jobb han har gjort för att utveckla och stärka Skansen som ett av Sveriges mest populära besöksmål, fortsätter Sven-Erik.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet och uppdraget och känner mig mycket motiverad. Skansen är en unik och levande plats med stor betydelse för många. Kombinationen kulturhistoria, hantverk och traditioner, mat, dryck och evenemang samt djur, natur och samtidsutmaningar ger fantastiska möjligheter till engagemang och nyfikenhet hos många människor. Jag ser så fram emot att få lära känna medarbetarna och verksamhetens olika delar och så klart att så småningom få börja arbeta skarpt tillsammans, säger Maria Groop Russel.

Maria Groop Russel tillträder som VD i januari 2024. John Brattmyhr fortsätter som VD till den 31 augusti 2023 och därefter som Senior advisor fram till årsskiftet.

För mer information och kontakt med Stiftelsen Skansens styrelseordförande Sven-Erik Österberg vänligen kontakta Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Skansen, yvonne.nordlind@skansen.se eller mobil 073-152 58 32.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maria Groop Russel ny VD på Skansen. Foto: Caroline Tönnies
Maria Groop Russel ny VD på Skansen. Foto: Caroline Tönnies
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trädgårdsmarknad, sticklingsbyte och historiska odlingar under Skansens Trädgårdsdagar 25.4.2023 10:20:00 CEST | Pressmeddelande

Under tre helger i maj förvandlas Skansen och Skogaholms Herrgård från 1700-talet till en plats för inspiration och kunskap inför stundande trädgårdssäsong. Gå på trädgårdsmarknad, få tips från Skansens trädgårdsmästare och naturpyssla. Årets Trädgårdsdagar bjuder även på flera nyheter, däribland sticklingsbyte, trädgårdskafé, naturvinskurs och guidade visningar genom stadsodlingens historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum