Moderata Ungdomsförbundet

Matilda Ekeblad föreslås för omval

Dela
MUF:s valberedning har lämnat sitt förslag till förbundsordförande och förbundsstyrelse inför förbundsstämman 2022.

Moderata Ungdomsförbundets valberedning har beslutat att föreslå Matilda Ekeblad som förbundsordförande för perioden 2022–2024.

-        Matilda Ekeblad har visat det ledarskap som rollen kräver och besitter den politiska kompetens som behövs för att förbundet ska vara fortsatt relevant, säger Fritz Lennaárd, ordförande för valberedningen.

Matilda Ekeblad är 26 år gammal och kommer från Boxholm. Hon valdes på förbundsstämman 2020 enhälligt till förbundsordförande, och blev då den tredje kvinnan i förbundets historia att väljas till förbundsordförande. Hon är även invald i regionfullmäktige och i regionstyrelsen i Östergötland.

-        Nomineringarna har visat att distrikt med en klar majoritet av ombuden vill se att Ekeblad väljs om. Det har blivit tydligt under valberedningsprocessen att det inte finns någon annan kandidat som kan samla ett bredare stöd än hon kan, avslutar Fritz Lennaárd.

Förbundsordföranden och övriga förbundsstyrelsen väljs formellt på Moderata Ungdomsförbundets förbundsstämma den 26 november.

Hela förslaget finns nedan i bifogad fil.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Box 2080
103 12 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med över 10 000 medlemmar. Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Douglas Thor.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum