CUPRA Sverige

Med STCC-titeln inom räckhåll står CUPRA förarna med team redo inför helgens batalj

Dela

SEAT Dealer Team, PWR Racing och CUPRA Leon Competitión står redo för säsongens sista batalj och avgörandet av STCC 2020. CUPRA-föraren och regerande svenska mästaren Robert Dahlgren ligger trea i mästerskapet, med mästerskapstiteln inom räckhåll. Skulle PWR Racing och Dahlgren lyckas ta hem titeln blir det den tredje förartiteln i STCC för Dahlgren, teamet och CUPRA.

"Vi hade en tuff uppgift framför oss senast på Mantorp när vi kom in i mästerskapsledning med mycket kompensationsvikt i bilen. Nu är vi lättare och har dessutom en bil som jag tror passar riktigt bra på tighta Ring Knutstorp. Vi har testat på Knutstorp tidigare under året och varit snabba både på blöt och torr bana. Det kommer att bli en hård fight hela vägen in i mål, men vi känner oss hungriga och redo att ta hem titeln" säger Robert Dahlgren.

Teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sina två första pallplatser för säsongen under förra deltävlingen på Mantorp Park och bidrog till en totalskörd på sex pallplatser för PWR Racing och CUPRA. Dahlgren är dessutom den förare med flest segrar under årets säsong. Ett imponerande facit för helt nya CUPRA Leon Competición.

"Det var oerhört skönt att äntligen vara tillbaka på pallen efter en tuff inledning på säsongen. Teamet har gjort en fantastisk insats ända från start för att lära känna vår helt nya bil. Vi tävlar ju mot team som har kört samma bil i flera år och har betydligt mer att gå på i varje läge. Nu ser jag fram emot att knyta ihop säcken tillsammans med Dahlgren och resten av teamet." säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Mästerskapet avgörs med start på fredag morgon, två testpass och kval 16:45. Sedan tre tävlingsheat på lördagen, 10:35, 14:10 och 15:35.

Alla heaten livesänds på https://plus.stcc.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA stärker sin digitala strategi med ny virtuell plattform5.11.2020 23:22:48 CETPressmeddelande

Idag visade CUPRA för första gången sin nya digitala värld. En värld som på sikt kommer att öppnas upp för alla CUPRAs kunder. Den interaktiva plattformen fungerar som en virtuell mötesplats där användarna kan skapa sin egen avatar och interagera med andra genom att prata eller chatta med dem. Tanken är att bland annat använda plattformen för konferenser, utbildningar och live konserter. En annan digital upplevelse som företaget förberett för de kommande månaderna är en TV-serie om högprestandabilar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum