PR Direkt

Medisera satsar på digitala journaler

Dela

Företaget Medisera vill göra det enklare för personer att göra hälsokontroller. Nu erbjuder Medisera drop in hälsokontroller via blodprov med både beställning och provsvar online.

Medisera specialiserar sig på digitala hälsokontroller genom blodanalyser. Idag erbjuder Medisera över 100 olika provtagningsställen runt om i hela Sverige, och konceptet har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Målsättningen är att få fler personer till att ta kontroll över sinlsa, undersöka om man är i riskzonen för specifika sjukdomar och följasina blodvärden över tiden.

-Vi på Medisera anser att det ska vara enkelt att undersöka sin hälsa i förebyggande syfte. Digitaliseringen är en bidragande faktor till att det nu är möjligt att ha drop in-provtagningar och eftersom beställning görs online väljer man bara ett provtagnings-ställe i närheten där man befinner sig. Allt som behövs är en e-mailadress, ett Bank-IDsamt ett mobilnummer, säger Rebecca EngelbertMedisera.

Blodprovstagningarna håller mycket hög klinisk standard då Medisera samarbetar med bl.a. Karolinska Universitetslaboratoriet. Mediseras digitala hälsokontroller görs via blodprov och ger individer en tydlig sammanställning över sina blodvärden. Genom den grundligaanalysen kan personen i fråga få reda på om sina blodvärdenär normala eller gravt avvikande och där man sedan jämför resultaten med referensvärden. När en person har bokat sin blodprovstagning skickas det automatiskt en E-remiss till det provtagningsställe man valt. Medisera samarbetar med ett flertal vårdcentraler i hela landet och remissen är giltig i upp till 3 månader.

En hälsokontroll som görs via Medisera gör således att personer får reda på medicinsk information om sin kropp och detta är något som kan motivera till livsstilsföndringar. Dessutom kan resultaten indikera om man ligger i riskzon för särskilda sjukdomar men också få fler att bli uppmärksammade på vitaminbrister eller om man har vissa allergier.

Presskontakt

Rebecca Engelbert, verksamhetschef

E-post rebecca@medisera.se

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

ROI Media ser ökad tillväxt på marknaden för låneförmedlare som erbjuder låntagare att låna 4000 kr till 60 000 kr efter investering från BGF22.11.2021 22:08:49 CET | Pressmeddelande

Med motiveringen “ett starkt team av entreprenörer och ett företag med en tydlig plan samt genuint innovativa och betydande satsningar inom sektorn” fick ROI Media Ltd. i januari i år en investering på fyra miljoner från investeringsbolaget BGF. “Den extra finansieringen från BGF kommer att möjliggöra ännu snabbare tillväxt och utöka vår marknadsandel”, uttryckte Robin Kaneteg, medgrundare och VD för ROI efter tillkännagivandet av investeringen från BGF.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum