Kommunal

Medlemsrekord för Kommunal

Dela

Under 2020 ökade medlemsantalet med över 16 600 nya medlemmar. Efter en stark decembermånad nådde Kommunal vid årsskiftet 519 518 medlemmar. Årets ökning är den största på 36 år.

Förbundsordförande
Förbundsordförande

Efter år av medlemstapp tog Kommunal 2018 nytag kring medlemsvärvningen för att höja medlemstalen. 2019 sattes målet till att vara 600 000 medlemmar till år 2030. Redan under 2019 började det ge resultat och från september samma år har Kommunal haft en stadig tillväxt av medlemmar.

2020 har varit ett rekordår för Kommunal i form av både värvningsrekord och årsökningsrekord.

- Jag är oerhört stolt över att Kommunal växer. Fackets styrka ligger i vårt medlemsantal. Är vi många kan vi påverka. Därför har hela Kommunal under en längre tid jobbat långsiktigt och intensivt för att fler ska se nyttan med ett medlemskap och för att nå nya grupper, säger Tobias Baudin, förbundsordförande Kommunal.

Den oro som coronapandemin har skapat på många arbetsplatser har med stor säkerhet tydliggjort vikten av ett fackligt medlemskap och vilken nytta det ger. Både under våren i samband med coronapandemins utbrott och under hösten i samband med avtalsrörelsen har Kommunal noterat rekord i antal nya medlemmar.

- Det är ett kvitto på att Kommunals agerande under året som gått varit rätt – att vi tog strid i både arbetsmiljöfrågorna och i avtalsrörelsen. Det är också ett år då det blivit tydligt för de flesta att man är starkare som individ när man har många i ryggen. Samtidigt förändras samhället och medlemmarnas krav på fackförbunden förändras. Då måste Kommunal hålla sig relevanta, både för de som varit medlemmar länge och för de som funderar på att gå med, säger Tobias Baudin, förbundsordförande Kommunal.

Fakta:

  • Årsökningen är på över 16 600.
  • Årets ökning är den största sedan 1984.
  • 2020 har Kommunal värvat närmare 57 500 medlemmar. Det är rekord sedan minst 2000, äldre statistik finns inte tillgänglig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förbundsordförande
Förbundsordförande
Ladda ned bild

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

Kommunal: Bra steg mot en mänskligare sjukförsäkring8.9.2021 15:14:27 CEST | Pressmeddelande

Under onsdagen presenterades regeringens budgetförslag med koppling till sjukförsäkringen. Bland annat föreslås att 365-dagars regeln monteras ned och att arbetsförmågeprövning för sjukpenning förändras från 62 års ålder. Regeringen meddelar också att man kommer tillsätta en utredning för att se över behovet av att ändra i karensavdraget till exempel för kontaktyrken inom hälso- och sjukvården samt äldreomsorgen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum