MER Arkitekter

MER Arkitekter äntrar finska marknaden genom stort uppdrag för Altaal

Dela

MER Arkitekter inleder det nya året med att bredda till en helt ny marknad. Nu satsar man på grannlandet – och först ut är ett stort uppdrag tillsammans med investeringsbolaget Altaal. MER Arkitekter går in som långsiktig strategisk partner samt inredningsarkitekt vid utveckling av ett antal hybrider av co-working space och traditionella kontor i Helsingfors.

Träpaviljong med öppna mötesytor på terrasser och nya delbara mötesrum hos Altaal, renderad bild av MER Arkitekter.
Träpaviljong med öppna mötesytor på terrasser och nya delbara mötesrum hos Altaal, renderad bild av MER Arkitekter.

– Vi på MER Arkitekter inspireras dagligen av den finska arkitekturtraditionen och innovationsandan. Vi ser den finska marknaden som en del av vår framtid och satsar nu ordentligt på vårt grannland. Mycket bubblar där, varav det här projektet med Altaal är ett mycket gott exempel på, säger MER Arkitekters vd Niklas Larsén.

Altaal investerar i fastigheter i hela Norden och startade förra året upp ett nytt omfattande projekt – att skapa ett nav av gröna kontorsbyggnader i Helsingfors kontorshubbar vilka ska innehålla hybrider av co-working space och traditionella kontor. Nu har MER Arkitekter fått förtroendet att både utveckla strategi kring och utforma inomhusmiljöerna i Altaals nya satsning för att locka multinationella hyresgäster. Initialt innefattar projektet 50 000 kvadratmeter, men under 2022–2023 ska man utvidga till totalt nio hubbar och då nå över 250 000 kvadratmeter. Lokalerna ska rymma mötesrum, restauranger, samlingsplatser, gym och (självklart) bastur. En del av projektet innefattar att byggnaderna ska uppdateras för att bli miljöcertifierade enligt internationella standarder, vilket går i linje med arkitektkontorets fokus på återbruk och hållbarhet.

– Vi är väldigt glada över att få ett så, på flera sätt, omfattande uppdrag. Det är stora lokaler, många kvadratmeter, strategiska vägval och Altaal har rätt vision för framtiden! Vi ser fram emot samarbetet med Altaal som startat på bästa möjliga sätt. Vi är stolta över att få arbeta med ett företag som sätter hyresgästen i första hand och som verkligen har förstått att det är design, service och hållbarhet som gäller när man skapar framtidens arbetsplats, fortsätter Niklas Larsén.

–  Vi är relationsdrivna i allt vi gör och sätter ett stort värde på MER Arkitekter som under Niklas ledning bevisat sig kunna vara kreativa med en kommersiellt gångbar ansats. Vi tror på kontorets centrala roll men ser samtidigt att det kommer finnas vinnare och förlorare. Med denna satsning rustar vi för att bygga ett nytänkande kontorsbolag där samtliga fastigheter är gröna med design och service nära till hands, säger Altaals medgrundare Henrik Schmidt. 

För mer information, kontakta:
Niklas Larsén, vd MER Arkitekter, niklas.larsen@mer.se, 076-525 79 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Träpaviljong med öppna mötesytor på terrasser och nya delbara mötesrum hos Altaal, renderad bild av MER Arkitekter.
Träpaviljong med öppna mötesytor på terrasser och nya delbara mötesrum hos Altaal, renderad bild av MER Arkitekter.
Ladda ned bild
Från vänster: Stefan Gattberg, Niklas Larsén, Henrik Schmidt, Lisa Bruch från Altaal och MER Arkitekter.
Från vänster: Stefan Gattberg, Niklas Larsén, Henrik Schmidt, Lisa Bruch från Altaal och MER Arkitekter.
Ladda ned bild

Om

MER Arkitekter
MER Arkitekter
Söder Mälarstrand 41
118 25 Stockholm

https://www.mer.se/

MER Arkitekter (M.E.R Solution AB) är ett av Sveriges ledande arkitekt- och konsultföretag för inomhusmiljöer. Med en spetskompetens inom arbetsplatsstrategi utformar de miljöer som leder till högre trivsel och bättre affärer. Bolaget grundades 1982 och har idag 31 anställda. MER Arkitekter är en del av arkitektkoncernen Arkvision Nordic.Läs mer på www.mer.se.

Följ MER Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MER Arkitekter

Tre exempel på att 3D-printing är nyckeln till framtidens inredning14.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

3D-printing har länge diskuterats inom arkitekt-, bygg- och designbranschen. På MER Arkitekter, experter på inredningsarkitektur, har man använt tekniken inom ett flertal projekt. Nu ser man oändliga möjligheter för att göra ny inredning mer klimatsmart, och samtidigt utmana bilden av att ny inredning behöver vara just ny. Inspireras av tre exempel på hur 3D-printing framtidssäkrar branschen nedan.

Nya kontorstrender ökar friskvård och hälsa – sex önskemål som ökar efter pandemin4.3.2022 09:57:24 CET | Pressmeddelande

En lång tid av hemarbete har väckt nya behov, och kontorsarbetarnas krav och önskemål kring arbetsplatserna efter pandemin är många. Arbetsgivarnas vilja att rusta upp och göra om är större än aldrig förr, samtidigt som kontorsarbetarna har skaffat helt nya vanor. Här är önskemålen MER Arkitekter, experter på just kontor och arbetsplatsstrategi, ser trenda i sina uppdrag. – Att ta tillvara medarbetarnas egna hälsoinitiativ och nya vanor är avgörande för att ha en välmående personal framåt, säger Venke Osnes, vd på MER Arkitekter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum