Byggföretagen

Miljonbelopp till satsning på signaltekniker

Dela
Byggföretagens och Sekos gemensamma ansökan om medel för att utveckla en branschvalideringsmodell för signaltekniker har beviljats med drygt en miljon kronor av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.
Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.

- Vi får nu möjlighet till en historisk satsning eftersom parterna satsar lika mycket som vi får. Ambitionen är att göra det lättare för fler att utbilda sig och få sina kompetenser validerade, säger Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.

Signaltekniker är ett bristyrke som arbetar med drift, underhåll, felavhjälpning och byggnation av järnvägens signalsystem.

- Arbetet med kvalifikationerna tas fram i nära samverkan med Byggföretagens medlemsföretag, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer, Seko, Järnvägscollege och Trafikverket, säger Elin Kebert.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.
Elin Kebert, expert kompetensförsörjning, Byggföretagen.
Ladda ned bild

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Räntehöjningar driver på rekordhöga byggkostnader15.3.2023 09:40:04 CET | Pressmeddelande

Kostnaderna inom byggbranschen fortsätter att stiga enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. - Tidigare var det byggmaterialen som var den stora kostnadspådrivaren. Nu har detta växlat över till byggherrekostnaderna – vilket innebär att det främst är räntehöjningarna som gör att den rekordhöga byggkostnadstakten bibehålls, säger Johan Deremar, nationalekonom, Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum