Norrköpings kommun

Minskat antal parkeringsautomater i Norrköping

Dela

Fler betalar sin p-avgift via en app och en del parkeringsautomater är väldigt lite utnyttjade. Därför minskas nu antalet betalautomater i Norrköping. Vid de biljettautomater som tas bort finns andra närliggande automater.

Bild: Mostphotos.
Bild: Mostphotos.

  Vi förstår att det här kan göra att en del kommer att känna frustration när de inte kan gå till den automat de är vana vid eller upplever att det blir längre till närmsta automat, men vi ser en snabbt uppåtgående trend med appköp och ett minskat antal automatköp. Det leder till lågt nyttjande och därmed låga inkomster på vissa biljettautomater, i många säljs under 500 biljetter per år. Det innebär att det kostar mer att hålla dem i drift än vad de drar in, säger trafikplanerare Andreas Lundqvist

Det finns idag 187 biljetterautomater som drivs av kommunen i Norrköping. När 20 av dessa tas bort 1 oktober så blir det 167 kvar. Försäljningen i de automater som tas bort är låg och de står i nära anslutning till andra biljettautomater som nyttjas mer.

Vilka automater som tas bort handlar inte bara om antalet sålda biljetter per automat, utan även om närhet till andra automater och möjligheterna att betala för sin parkering på ett enkelt sätt, säger Andreas Lundqvist.

Här hittar du en karta med de automater som kommer att plockas bort.

Kontakt:
Andreas Lundqvist
Titel: Trafikplanerare
Telefon: 011-15 33 92

_____________________________________
Avsändare Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Mostphotos.
Bild: Mostphotos.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Efter IVO:s granskning – så här arbetar kommunen20.10.2020 18:03:35 CESTPressmeddelande

Det har nu gått en vecka sedan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) på en pressträff offentliggjorde sin rapport i ärendet med den treåriga flickan som kallats för Lilla hjärtat. Flickan avled i januari 2020 efter att hon flyttat tillbaka till sina biologiska föräldrar sedan tvångsvården av henne upphört. Så här arbetar Norrköpings kommun nu vidare för att förhindra att någonting liknande händer igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum