Uppsala stift

Möt biskopen på kulturnatten

Dela

Det allra mesta på årets kulturnatt sker digitalt. Ett undantag är boksläpp och författarsamtal när biskop Karin Johannesson presenterar sin nyutkomna bok På Kammarn. Det sker på bokhandeln Arken, den 12 september klockan 11.00.

På Kammarn är titeln på biskopens bok och för den som följt Karin Johannesson klingar det välbekant. Sedan biskopsvigningen i mars 2019 har hon regelbundet återkommit med korta filmer på Facebook där hon velat uppmuntra till andlig återhämtning.

Boksläppet sker den 12 september klockan 11.00 på bokhandeln Arken i centrala Uppsala med adressen Linnégatan 1A. Där blir det ett författarsamtal och biskop Karin Johannesson talar med Kristin Windolf, präst i Uppsala domkyrkoförsamling.

Bokhandeln är öppen och under Coronasäkra former bjuds Uppsalaborna in för att på plats möta biskopen och ta del av samtalet.

Samtalet kommer att filmas och finnas tillgängligt på Uppsala stifts hemsida, www.svenskakyrkan.se/uppsalastift

Där finns också dagens andra evenemang. Lite senare på samma dag beger sig biskop Karin Johannesson till Bibelsällskapets lokaler där hon blir intervjuad.

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum