CUPRA Sverige

Nagelbitare när STCC ska avgöras på Mantorp Park

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing kommer till STCC TCR Scandinavia-finalen på Mantorp Park som ledare i förarmästerskapet, såväl som i team- och juniormästerskapet. Med ett tight läge i tabellen är det upplagt för en klassisk STCC-finalrysare.

Regerande mästare Robert Dahlgren leder mästerskapet inför finalen där han har möjlighet att bli historisk som en av bara tre förare i mästerskapets 26-åriga historia som tagit fler än tre STCC-titlar.

"Finalen är den absoluta höjdpunkten på säsongen, det är ju därför man tävlar. För mig är det ett drömläge att komma till finalen i titelkamp, och speciellt att vara den jagade, det är det bästa jag vet. Detta är det vi kämpar för.", säger Robert Dahlgren och fortsätter "Årets titelkamp är speciell, tidigare har man tampats med en och samma förare i stort sett hela året. Men nu har vi flera förare i kamp om titeln. Med det sagt så kommer vi inte köra annorlunda för att det är final. Vi kör som alltid med full attack med sikte på pole och segrar."

Axel Bengtsson jagar juniorguldet och leder Junior-SM med knappa fem poäng över fjolårsmästaren Oliver Söderström, med Hugo Nerman 14 poäng bakom PWR Racing-föraren.

"Känslan är bra inför helgen, och vi kommer till en bana som vi har testat på och där jag känner mig hemma. Jag leder juniormästerskapet och ska göra mitt allra bästa för att ta titeln. Målsättningen är att vi kör hem alla tre gulden tillsammans, och vi har goda chanser till det.", säger Axel Bengtsson.

Även i teammästerskapet är det jämnt i titelkampen, där PWR Racing efter en stark avslutning under förra tävlingshelgen Anderstorp gick upp i ledning.

"Vi står inför en av de tuffaste finalerna på många år där vi har möjlighet att ta hem tre mästerskapsguld. Det kommer att bli jämna och hårda fighter i helgen, och vi måste fortsätta leverera på vår absolut högsta nivå från första till sista pass i helgen. Nu står vi inför utmaningen som vi har jobbat för hela året och vi är redo.", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Finalhelgen på Mantorp Park inleds med tre testpass och kval under fredag, med tre tävlingar på lördag som sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Mantorp Park

Fredag 30/9
09:40 – STCC – Test
11:55 – STCC – Test 1
13:30 – STCC – Test 2
16:15 – STCC – Q1
16:40 – STCC – Q2

Lördag 1/10
10:38 – STCC – Race 1
13:10 – STCC – Race 2
15:43 – STCC – Race 3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum