Kungl. Patriotiska Sällskapet

Näringslivsmedalj till Carin Stoeckmann, Byggmästar’n i Skåne

Dela

KUNGL. PATRIOTISKA SÄLLSKAPETS näringslivsmedalj – en belöning för framstående entreprenörskap – har den 23 april 2018 tilldelats nio mottagare. Medaljen överlämnades av Prins Daniel vid Sällskapets årshögtid på Riddarhuset. Läkaren och författaren Anders Hansen höll högtidstalet Hjärnstark – Om att optimera sin hjärna.

Prins Daniel och Carin Stoeckmann.
Prins Daniel och Carin Stoeckmann.

– Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige samt även att inspirera nya entreprenörer, sammanfattar Kungl. Patriotiska Sällskapets ordförande Erik Norberg. Medaljen har delats ut årligen sedan 1984.

Hur känns det att få medaljen?
– Först blev jag väldigt chockad, och sedan när det började sjunka in kändes det otroligt hedrande och jag blev otroligt stolt och glad, säger Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne. Den förste jag pratade med därefter var min far, som grundade företaget. Jag ville dela glädjen med honom. Det känns väldigt stort!

Sällskapets Motivering
Bygmästar’n i Skåne AB har nyligen 25-årsjubilerat. Förtaget grundades av Christer Dahlén och finns nu i andra generationen med dottern Carin Stoeckmann som vd och drivande kraft. Med 200 medarbetare omsätter man cirka 1 miljard kronor. Hennes väg in i familjeföretaget var inte spikrak. Organisationsarbete ”är mitt gebit”, har hon sagt, och den talangen behövs för att hålla samman en stor bredd av verksamheter med ny-, om- och tillbyggnader inom kundsegmentet offentlig förvaltning. Stoeckmann har även gjort stora insatser i arbetet med ett moderniserat kollektivavtal och diskuterat tillämpningen av den i sig sunda ordningen med upphandling.

Vilket råd vill du ge en ung entreprenör idag?
– Att tro på sig själv och den affärsidé man har! Att inte ge upp! Det kan ta lång tid, och kräva en stor portion envishet, att driva fram det man tänkt sig. Det är också viktigt att omge sig med duktiga personer, för ingen människa klarar allt på egen hand, utan det handlar alltid om en laginsats, särskilt om ambitionen är att växa från att vara en anställd till flera. Det finns många i ens närhet, som betyder så mycket, och det ska man som ung entreprenör ha i åtanke!

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap
Konrad Bergström, Zound Industries Int., Stockholm
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Boxholm
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group, Stockholm
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB, Östersund
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, Stockholm
Carin Stoeckmann, Byggmästar'n i Skåne AB, Helsingborg
Karin Söderlind, House of Dagmar, Stockholm
Dan Tervaniemi, Rasta Group AB, Askim

För ytterligare information
Ständig sekreterare Kjell Blückert 08-611 62 12, 0727-403 951, kjell.bluckert@kungligapatriotiskasallskapet.se
Biträdande sekreterare Anette Jonsson 0709–301 269, anette.jonsson@kungligapatriotiskasallskapet.se

Nyckelord

Bilder

Prins Daniel och Carin Stoeckmann.
Prins Daniel och Carin Stoeckmann.
Ladda ned bild
2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen.
2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen.
Ladda ned bild

Om

Kungl. Patriotiska Sällskapet
Kungl. Patriotiska Sällskapet
Eriksbergsgatan 12A
114 30 Stockholm

08 - 611 12 62http://kungligapatriotiskasallskapet.se/

Kungl. Patriotiska Sällskapet är sedan över 250 år en samlingspunkt för personer med engagemang i näringsliv, statsförvaltning, vetenskap och kultur. Gustav III skrev under stadgarna 1772.

Sällskapet förvaltar fonder på en halv miljard kr och delar årligen ut ca 15 Mkr i bidrag till forskning, utbildning och sociala ändamål.

Med Sällskapets medaljer premieras uppskattade arbetsinsatser och betydande gärningar. Med Näringslivsmedaljen uppmärksammas årligen nydanande insatser i näringslivet. 

Följ Kungl. Patriotiska Sällskapet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Patriotiska Sällskapet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum