Linköpings kommun

Nationellt stipendium för demensvård till chef i Linköpings kommun

Dela

Pia Fransson, verksamhetschef på Järdalavägens vårdboende, har utsetts till årets stipendiat för gott ledarskap i demensvården. Stipendiet ska användas för egen utveckling till ett värde motsvarande 100 000 kronor.

Pia Fransson tar emot stipendiet från professor Ingmar Skoog, Centrum för åldrande och hälsa, Göteborgs universitet. Foto: Gott ledarskap i demensvården
Pia Fransson tar emot stipendiet från professor Ingmar Skoog, Centrum för åldrande och hälsa, Göteborgs universitet. Foto: Gott ledarskap i demensvården

Bakom stipendiet står föreningen Gott ledarskap i demensvården. Varje år utser de en stipendiat bland chefer i första linjen i den svenska demensvården som utmärker sig för föredömligt ledarskap och som är en förebild för andra ledare inom området.

Årets stipendiat, Pia Fransson, är verksamhetschef på Järdalavägens vårdboende som drivs av Linköpings kommuns utförarorganisation Leanlink.

– Jag är både stolt och hedrad över att ha fått den här utmärkelsen, säger hon.

För Pia Fransson är ihärdighet och engagemang två viktiga ledord.

– Jag känner ett stort engagemang för dem vi är till för. På Järdalavägen har vi inställningen att alla boende ska vakna med förväntningar på dagen. Det är en utgångspunkt som skapar engagemang både hos personal, anhöriga och hyresgäster.

Camilla Scharff, affärsområdeschef Leanlink, Äldreomsorg, är mycket glad och stolt över att det fina arbete som Pia har gjort även uppmärksammas nationellt.

– Pia har i sina olika chefsroller genom åren medvetet arbetat med att förändra och förbättra verksamheten för personer med demenssjukdom. Genom att stötta personalen i arbetssätt och metoder och med fokus på boendemiljö, måltider och aktiviteter har Pia lyckats skapa en fantastisk verksamhet för dem vi finns till för.

Stipendiet glädjer också Mikael Sanfridson (S), kommunalråd och ordförande i äldrenämnden.

– Alla äldre i Linköping ska känna sig trygga i att de får en god omsorg dagen det behövs, något som alla anhöriga också ska kunna känna sig trygga med. Jag är väldigt glad över att en chef i Linköping har fått den här fina utmärkelsen, säger han. 

Pia Fransson får stipendiet för sitt tydliga, raka, orädda, prestigelösa och samtidigt omtänksamma, utvecklande ledarskap med målmedvetet fokus på hyresgäster och deras anhöriga.

Pia Fransson är också initiativtagare och grundare till projektet ”Lärcenter för en god demensvård” som startade inom ramen för FoU Centrum i Linköping 2007.

Föreningen Gott ledarskap i demensvården framhåller också att Pia Fransson och hennes medarbetare arbetar aktivt för den nollvision som innebär demensvård utan tvång och begränsningar. Bland flera andra målområden märks också hennes utvecklingsarbete för demenssjuka med musik och kultur som tema.

För ytterligare information kontakta stipendiaten Pia Fransson, verksamhetschef på Järdalavägens vårdboende, telefon 013-26 38 26, Mikael Sanfridson (S), kommunalråd och ordförande i äldrenämnden, telefon 0722-40 08 24, Camilla Scharff, affärsområdeschef Leanlink, Äldreomsorg, telefon 013-26 26 46.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Pia Fransson tar emot stipendiet från professor Ingmar Skoog, Centrum för åldrande och hälsa, Göteborgs universitet. Foto: Gott ledarskap i demensvården
Pia Fransson tar emot stipendiet från professor Ingmar Skoog, Centrum för åldrande och hälsa, Göteborgs universitet. Foto: Gott ledarskap i demensvården
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum